plusresetminus
وزیر نفت باید فراجناحی و کفن پوش باشد/برخی گزینه های پیشنهادی دارای پرونده باز مالی و 2پاسپورتی هستند/معاونت انرژی برای حل ناترازی ها تشکیل شود/نفت از زمان احمدی نژاد سیاسی شد
کارشناس انرژی در گفت و شنود اختصاصی با پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا پیرامون گزینه های پیشنهادی وزارت نفت در پاسخ به این سوال آیا باتوجه مشکلات نیروی انسانی و ناترازی ها این افراد  می توانند مشکلات فعلی رفع نمایند؟ چنین گفت:۱۴نفر بعنوان گزینه های پیشنهادی وزیر نفت انتخاب شده که توسط کارگروه در حال بررسی است آیا این افراد می‌توانند مشکلات موجود برطرف کنند؟ یکم اینکه کارگروه تا چه اندازه می‌تواند در انتخاب وزیر تاثیرگذار باشد تجربه ثابت کرده که انتخاب وزیر در این سطح نیست و در سطح کلان تصمیم گرفته می شود. دوم اعضای کارگروه زیر سوال هستند،چطور می شود ۱۴نفر انتخاب کرد آنهم وقتی نیمی از این افراد پاسپورت دوم دارند یا دارای پرونده کلان باز مالی دارند. براساس کدام شاخص این افراد انتخاب شده اند!

"آذر جزایری" با بیان مطلب فوق افزود:انتخاب وزیر نفت باید فراجناحی باشد یعنی شخص سیاسی نباشد اما با همه گروها و بزرگان سیاسی در ارتباط باشد و شناخت کامل از صنایع بالادست داشته باشد. گزینه های موجود هیچ کاری نمی توانند انجام بدهند چون دارای قدرت فراجناحی نیستند.
"مدیرمسئول پایگاه خبری تحلیلی نفتی ها" در پاسخ به سوال دیگری که آیا الزامی هست که وزیر از بدنه صنعت باشد ، تصریح کرد؛ فرق نفتی و غیرنفتی در ارزیابی است،تعداد انگشت شماری هستند که با تمام گروهای سیاسی ارتباط دارند و می توانند گزینه مناسبی برای وزارت باشند . آقای اوجی یک وزیر نفتی بود اما تجربه خوبی به صنعت نفت ارائه نداد. اگر گزینه پیشنهادی طبق مولفه های که گفتم را دارا نباشد ،وزارت نفت پاشنه آشیل دولت پزشکیان خواهد بود.

نفت نباید سیاسی باشد
  نفت نباید سیاسی باشد چون صنعت تخصصی است و باید با نگاه تخصصی بهش پردازیم. از زمان احمدی نژاد رییس جمهوری سابق نفت سیاسی شد و تمام آسیب های که به صنعت نفت وارد می شود بخاطر نگاه سیاسی است و متاسفانه انتخاب مدیران هم سیاسی شده است. داشتن نگاه صرف سیاسی باعث سرخوردگی نیروی انسانی شده و همین امر زمینه ساز مهاجرت شد.

نیروی انسانی بزرگترین مشکل نفت است
مهمتر از مشکل ناترازی الان مسله نیروی انسانی است ما نیرو پروری نکرده ایم وزیر نفت برای جایگاه های مختلف با مشکل مواجه خواهد شد چون نیروی انسانی نیست و این مصداق قطع الرجال هست. در این چندین ساله فقط آدم های سیاسی و کوتوله را سرکار آوردیم و امروز شاهد فاجعه در نیروی انسانی هستیم. ایده من اینست که یک نرم افزار طراحی شود و براساس آن عملکرد کارکنان ارزیابی گردد و نیروی انسانی رتبه بندی کنیم، منظور من آن نرم افزار سیستم جامع رتبه بندی نیست که در حال حاضر براساس نگاه سیاسی به پرسنل امتیاز داده می شود. الان هیچ شخصی سر جای خودش نیست و خودش یک مسله مهم است. در دنیای امروز کسی به تحصیلات نگاه نمی کندبلکه به تجربیات فرد توجه می شود. اگر ارزیابی دقیقی از نیروی انسانی شکل بگیرد ما در آینده می توانم طبق این کارکنان را رشد بدهیم.

یکی از شاخصه های اصلی انتخاب مدیر که باید رعایت گردد ،سلامت روان مدیران است و متاسفانه تست سلامت از مدیران گرفته نمی شود. برخی از مدیران در فضای تخصصی با کارشناس بد رفتاری می کنند گاهی اوقات پرسنل باسابقه و خوب تحقیر می شوند.

معاونت انرژی تشکل شود
پیشنهاد من برای مشکل ناترازی انرژی تشکیل معاونت انرژی متشکل از وزیر نفت،صمت،نیرو و کشاورزی است. این معاونت باید فراجناحی عمل کند و وامدار هیچ حزبی و گروهی نباشد و کاملا مستقل عمل کند باز هم تاکید می کنم ناترازی مشکل اصلی صنعت نفت نیست بلکه نیروی انسانی بزرگ‌ترین مشکل است.

کارشناسان معتقدند هیچ فرقی ندارد که چه شخصی وزیر نفت شود چون ساختار مشکل دارد و نمی تواند مشکلات را برطرف نماید و وزیر نفت جدید مثل بقیه وزرای نفت بهانه تراشی تحریم،کمبود بودجه و سایر مسایل را می کند؟ چنین چیزی اشتباه است ما در جنگ اقتصادی هستیم و در جنگ نمی توانیم با قوانین عادی برخورد کنیم نه فقط وزارت نفت بلکه سایر وزارت خانه ها با این مسله مواجه هستند. ما باید واقعیت ها را ببینیم و براساس آن تصمیم بگیریم، برنامه های توسعه از جمله چهارم،پنجم،ششم همه رویایی هستند برنامه باید متناسب با شرایط واقعیت باشد و شرایط واقعی کشور در آن دیده شودو بعد طبق آن تصمیم و برنامه ریزی صورت بگیرد. صادقانه بگویم وزارت نفت شخصی میخاد که کفن پوش باشد چون وضعیت فعلی وخیم است.
https://naftara.ir/vdcaywn6.49nm615kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

افشین وحید
من از این گونه صحبت‌های عجیب و غریب تعجب میکنم، چرا کفن پوش ؟ شرایط وزرات نفت با. تغییر مدیران بهبود پیدا نمی‌کند.انچه مهم است تدوین برنامه جامع تحول در کل ساختار اجرایی است. فعلا به اصطلاح مدیریت اجرایی کشور در بین افرادی دست به دست می‌شود که سالها است در این درس مردود شده اند. بنابراین بهتر است با کلمات بازی نکنیم آنچه می‌بینید دعواهای درون جناحی است .