عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفت، گاز و پتروشیمی گفت: احتمال اینکه در سال جاری مجموع صادرات فرآوردههای نفتی و محصولات پتروشیمی به ۲۵ میلیارد دلار پارسال نرسد؛ وجود دارد.
پتروشیمی قائد بصیر با افزایش هزینه های 85 درصدی در بخش عمومی و ۳۱۸ درصدی در بخش هزینه های مالی با کاهش ۶۹ درصدی سود عملیاتی مواجه شده که احتمالا این وضعیت در پایان سال و سال آینده ادامه خواهد داشت.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو، تحریمها و ظرفیت دانشی ایجاد شده در کشور را دو عامل مهم در توسعه کاتالیستهای حوزه نفت، گاز و پتروشیمی دانست و گفت: با این ظرفیت بالغ بر ۶۰ نوع کاتالیست در کشور داریم که تاییدیه نانو مقیاس را از ستاد نانو دریافت کردهاند. این کاتالیستها در تولید بنزین، تولید محصولات پتروشیمی و فولاد کاربرد دارند.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی از افزایش ۸ درصدی تولید در صنعت پتروشیمی در هشت ماهه امسال خبر داد و گفت: امسال ۶۶۰ هزار تن نسبت به پارسال محصول بیشتری به بورس کالا عرضه شده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: مهمترین چالشی که شرکتهای پتروشیمی با آن دست و پنجه نرم میکنند مربوط به زنجیره تأمین مواد اولیه است. اگر زنجیره مواد اولیه تقویت نشود و شرکتهای پتروشیمی نتوانند مواد خام مورد نیاز خود را تأمین کنند قطعاً با مشکل مواجه خواهند شد.
معاون وزیر نفت نگاه ویژه به توسعه زنجیره ارزش را یکی از ویژگی های مهم توسعه پتروشیمی در مکران دانست و گفت: در این منطقه، شهرکهای پایین دستی در کنار مجتمع های پتروشیمی احداث می شود.
مکران با برنامه ریزی ۲۰ میلیارد یورویی تبدیل به سومین هاب پتروشیمی ایران خواهد شد و از این میزان، هم اکنون ۸ میلیارد یورو سرمایه گذاری در این منطقه جذب شده و در حال اجرا است.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآوردههای نفتی با بیان اینکه صادرات محصولات پتروشیمی امسال به ۱۲ میلیارد دلار هم نمی رسد، گفت:حذف معافیتهای مالیاتی، اخذ عوارض از صادرات دلیل کاهش صادرات است.
جمشیدی گفت: در برخی گرید ها مانند حوزه اتوکسیلات، ضد یخ و برخی گرید های خاص از محصولات پلیمری صادرات به روسیه داریم و میتوانیم بستر ها را گسترش دهیم، اما باید این تعامل تقویت شود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه "صادرات محصولات پتروشیمی تحریمپذیر نیست و آمار و ارقام نیز این موضوع را تأیید میکند"، گفت: موازی با رشد تولید محصولات صنعت پتروشیمی در کشور، صادرات این محصولات نیز افزایش داشته است و هیچزمانی با این موضوع مواجه نشدیم که تولید انجام شود، اما نتوانیم صادرات داشته باشیم.
میزان تولید پی. وی. سی شرکت پتروشیمی غدیر در ۸ ماه نخست امسال ۱۵ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ و ۴۱ درصد نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۰ افزایش نشان میدهد.