تحلیلگران بانک آمریکایی گلدمن ساکس همزمان با آماده شدن وزیران نفت گروه اوپک پلاس برای برگزاری نشست آتی و تعیین سیاست تولید سال ۲۰۲۱، آینده این گروه را زیر سوال بردند.
رئیس اتحادیه نفت ژاپن پیشبینی کرد که سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) و متحدانش (اوپک پلاس) برنامه تسهیل کاهش تولید خود در ماه ژانویه را به تأخیر میاندازند و کاهش تولید کنونی این ائتلاف را تمدید میکنند.
اوپک پلاس که در راس آن عربستان سعودی و روسیه قرار دارند، سرگرم مذاکره درباره به تاخیر انداختن افزایش تولید هستند که امیدوار بودند از ژانویه اجرایی کنند. تقاضا برای نفت در حال حاضر از موج جدید ابتلا به کووید ۱۹ آسیب دیده است.
امیدواری که بازار نفت در روزهای اخیر با خبر ساخت واکسن کووید ۱۹ شرکت فایزرهای و بایو ان تک پیدا کرد به دلیل ادامه شیوع مهارناپذیر ویروس کرونا موفق به بهبود چشم انداز بازار نفت نشد.
نماینده ایران در هیئت اجرایی مجمع کشورهای صادرکننده گاز با بیان اینکه ظرفیت کنونی برداشت گاز طبیعی ایران روزانه حدود یک میلیارد مترمکعب گاز است، گفت: حدود ۹۵ درصد جمعیت ۸۰ میلیونی ما در خانههای خود حتی در مناطق دورافتاده به شبکه گاز دسترسی دارند.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود پیش بینی کرد تقاضا برای نفت سال میلادی آینده به میزان ۶.۲۵ میلیون بشکه در روز رشد کرده و به ۹۶.۲۶ میلیون بشکه در روز می رسد. برآورد مذکور ۳۰۰ هزار بشکه در روز کمتر از پیش بینی ماه گذشته این سازمان است.
نفت سنگین ایران در اکتبر به ۴۰ دلار و ۲۴ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با قیمت ۴۱ دلار و ۹۳ سنت در سپتامبر، یک دلار و ۶۹ سنت معادل چهار درصد کاهش داشت.
مدیرعامل شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد لیبی تا زمان تثبیت تولید نفت به رقم یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه در روز، به نظام سهمیهبندی تولید نفت در توافق سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) نمیپیوندد.
وزیران نفت کشورهای منطقه خلیج فارس، از پیروزی جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا استقبال و اعلام کردند تسهیل تنشهای تجاری واشنگتن با چین، ممکن است تقاضای جهانی برای نفت را تقویت کند.
به گفته مقامات اوپک پلاس، افزایش تولید نفت لیبی و متوقف شدن روند احیای تقاضای جهانی برای نفت، روند تنظیم عرضه و تقاضا در بازار را به چالش بزرگتر از حد انتظاری تبدیل کرده است.
مقامهای عالیرتبه اوپک و هند با برگزاری چهارمین نشست مشترک «گفتوگوی اوپک و هند» بهصورت مجازی، به بررسی تأثیر همهگیری ویروس کرونا بر اقتصاد جهانی و بازارهای جهانی انرژی از جمله نفت پرداختند.