دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تاکنون هیچکدام از پتروشیمیها با قطع گاز مواجه نشدهاند، اما اعلام شده که آمادگی لازم برای این مساله ایجاد شود.
دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران گفت: سقف قیمتی ما ۵ هزار تومان است در حالی که همین قیمت در آمریکا یعنی ۲۲ سنت وجود دارد به همین دلیل پتروشیمیهای متانولی دچار مشکل هستند.
ایران در سالهای آینده تولید گاز خود از میادین گازی در خلیج فارس را با اجرای طرحهای توسعهای افزایش خواهد داد و آنگونه که سرپرست معاونت طرحهای توسعهای شرکت نفت و گاز پارس میگوید، توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، توسعه میدان کیش، میدان بلال و میدان فرزاد از مهمترین این طرحها خواهد بود.
رئیس امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: نمی خواهیم قیمت انرژی را گران کنیم اما از طرف دیگر روند کنونی مصرف انرژی برای کشور آسیب زاست و باید برای آن فکری اساسی شود.
ردیف دوم از پالایشگاه فاز ۱۴ پارس جنوبی در حالی در آبان سال جاری به بهرهبرداری رسید که به گفته مجری طرح توسعه فاز ۱۴ پارس جنوبی این پالایشگاه که آخرین پالایشگاه پارس جنوبی است، ایرانیترین پالایشگاه گازی کشور نیز به شمار میرود.
ایران میخواهد گاز روسیه را بخرد یا سوآپ کند و با استفاده از این ظرفیت صادرات گاز به پاکستان را فراهم کند. روسیه اعلام کرده در این همکاری خط لوله در پاکستان را احداث و امنیت خط را نیز تأمین میکند.
یک عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: محور حرکت مجلس و دولت این است که نه ضرری به صنایع با قطعی گاز وارد شود و نه در حوزه خانگی با کمبود مواجه شویم.
در حال حاضر ناترازی تولید و مصرف گاز ۲۰۰ میلیون مترمکعب تخمین زده میشود و آنطور که وزیر نفت اعلام کرده، مذاکرات خوبی با کشورهایی مانند روسیه برای واردات گاز انجام شده که امیدواریم بتوانیم خبرهای خوبی در این زمینه به مردم بدهیم.
پاکستان که یکی از بازارهای هدف ما بوده اعلام کرده که قید واردات گاز از ایران را زده؛ کارشناسان انرژی معتقدند که ناترازی گاز و نبود دیپلماسی مناسب باعث شده که ایران بازارهای صادراتی خود را از دست بدهد.
رئیس انجمن سازندگان تجهیزات صنعت نفت گفت: بر اساس برآوردهای صورت گرفته در کل بازار تجهیزات نفت، گاز و پتروشیمی یک بازار ۱۰ میلیارد یورویی را متصور هستیم که اکنون استارت ورود به این بازار زده شده است.