هیئت دولت ضمن موافقت با تشکیل کارگروه دیپلماسی اقتصادی با محور گسترش و تعمیق روابط تجاری با کشورهای هدف، شرکت مادر تخصصی ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران را به فهرست سازمانهای توسعهای اضافه کرد.
مصرف بنزین در خودروهای داخلی دو برابر میانگین جهانی است که این موضوع ایران را از درآمد سالانه 270 هزار میلیارد تومانی از طریق صادرات بنزین محروم کرده است.
درحالی ۵ سال گذشته کشور نیازی به واردات بنزین نداشت و حتی رتبه اول تولیدکنندگان بنزین را در میان کشورهای اوپک بدست آورد اما این روزها تولید جوابگوی مصرف نیست.
مدیر عامل اسبق شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: پتروشیمیها برای تولید بنزین طراحی نشدهاند، میزان آروماتیک و ترکیبات حلقوی پتروشیمیها بالا و در حد 70 تا 80 درصد بوده که برای محیط زیست مضر است.
مدیرعامل شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی درباره تولید بنزین پتروشیمی بیان داشت: اکنون تولید بنزین در پتروشیمیها نداریم قبلا هم چنین چیزی نبوده است مثلا قبلا ریفرمیت از پتروشیمیها دریافت میشد، اینها مولفههای تولید بنزین هستند و نه خود بنزین.
مدیر عامل اسبق شرکت پالایش و پخش فراوردههای نفتی گفت: به نظر میرسد ایران در آینده باید برای صادرات فراورده نسبت به ساخت پالایشگاه بیشتر اقدام کند، چراکه علاوه بر اهداف صادراتی رشد مصرف انرژی نیز همچنان در کشور بالا است و باید پاسخ داده شود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی گفت: دانش قیرسازی در کشور صددرصد بومیسازی شده و جایگاه این صنعت از سطح ملی به سطح بینالمللی ارتقا یافته است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با تکذیب شایعات افزایش قیمت بنزین با تغییر در نظام پرداخت یارانهها، گفت: تغییری در قیمت بنزین نداریم و دولت برنامهای برای افزایش قیمت بنزین ندارد.
یک منبع آگاه گفت: براساس اسناد و مدارک موجود در سامانه کدال در سال ۹۹ پالایشگاه های کشور ۱۰۰ هزار میلیارد تومان سودآوری داشتند که این موضوع نشان می دهد ادعای نمایندگان مجلس کذب محض است.
به نظر میرسد یکی از موضوعاتی که در ماههای قبل مورد غفلت وزارت نفت قرار گرفته است، موضوع بهینهسازی مصرف سوخت است؛ موضوعی که با روند فعلی افزایش مصرف اهمیت ویژهای در آینده پیدا خواهد کرد.
بنابر آمار شرکت ملی پالایش و پخش با عبور از پیک کرونا سویه دلتا در مهرماه، مصرف بنزین شیب بیشتری به خود گرفت و عدد مصرف تا روزانه 98 میلیون لیتر در دیماه امسال افزایش یافته و در آستانه سربهسر شدن با تولید قرار گرفته است.
صنعت پالایش و پخش در کشور به عنوان متولی اصلی تامین و توزیع سوخت و فرآوردههای نفتی علاوه بر عمل به تعهدات خود با هدف حفظ جریان پایدار سوخت، درحال برنامهریزی به منظور تغییر مسیر همسو با حرکتهای جهانی در بازار انرژی است.