پتروکیمیای ابن سینا به عنوان اولین تولید کننده انیدرید مالیئک در ایران از سال 1385 کار خود را آغاز کرد. این شرکت ظرفیت تولید این محصول را در سالهای اخیر بالا برده و توانسته به عنوان تولید کننده وارد بازار داخلی شود.
طبق اعلام دبیر انجمن کارفرمایی صنعت پتروشیمی از صادرات ۱۶میلیارد دلاری پتروشیمیها در سال گذشته ۱۳.۸میلیارد دلار آن به بازار نیما عرضه شد که ۸۶درصد ارز صادراتی بود.
سفیر جمهوری اسلامی ایران در هند گفت: بالغ بر یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در سال ۱۴۰۱ صادرات پایه نفتی و محصولات پتروشیمی به کشور هند بوده است که از این مقدار یک میلیارد و ۱۶۸ میلیون دلار به صدور محصولات پتروشیمی اختصاص یافت.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور با اشاره به هدفگذاری برای ۲ برابر شدن صادرات محصولات پتروشیمی تا پایان برنامه هشتم توسعه، گفت: در اواخر سال ۱۴۰۱ تعریف ۱۰ ابرپروژه پیشران در صنعت پتروشیمی انجام شد.
ناظر گمرکات استان بوشهر گفت: پارسال ۱۲ میلیارد و ۱۵۲ میلیون دلار کالا از گمرک منطقه ویژه پارس در جنوب بوشهر به خارج از کشور صادر شد که نسبت به سال پیش از آن از نظر ارزش رشد ۳۱ درصدی را نشان میدهد.
دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: بیش از ۴۵ درصد ارز صادرات غیرنفتی مربوط به پتروشیمیهاست و موضوعاتی که در مورد کاهش ارزآوری این بخش مطرح میشود، منطقی نیست.
مدیرکل پیشین امور اوپک و روابط با مجامع بینالمللی انرژی وزارت نفت میگوید: درشرایط کنونی ایران و عربستان میتوانند از فرصت ایجاد شده برای توسعه همکاریهای خود در حوزه نفت و گاز استفاده کنند، در این بین چین نیز حامی این مساله خواهد بود و به نظر میرسد که مثلث قدرت شکل میگیرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی گفت: در سال گذشته ۲۷ میلیون تن انواع محصولات پتروشیمی به ارزش حدودی ۱۶ میلیارد دلار صادر شد و ۱۴ میلیارد دلار آن در سامانه نیما عرضه شد.
جمعی از مدیران ارشد مجتمع بندری امام خمینی (ره) در دیدار با مدیرعامل شرکت پتروشیمی اروند آمادگی این منطقه ویژه بندری برای توسعه صنایع پایین دست پتروشیمی را اعلام کردند.
معاون وزیر نفت در امور بین الملل و بازرگانی گفت: ارزش واردات ۸ قلم از محصولات نفتی توسط آفریقا سالانه ۱۰۰ میلیارد دلار است که اگر فقط ۱۰ درصد از این بازار به ایران اختصاص پیدا کند معادل ۱۰ میلیارد دلار است.
مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به آغاز احداث خط لوله میناب تا کوه مبارک با هدف صادرات گاز ایران به عمان در سال ۱۴۰۲، گفت: رسالت اصلی در شبکه انتقال گاز در سال ۱۴۰۲، تکمیل رینگ شرقی شبکه گاز خواهد بود.