متاسفانه فرهنگ توسعه مشترک در منطقه ما رایج نیست، هر طرف به تنهایی توسعه میدهد و بعد برای رسیدگی و صیانت از میدان هر طرف منتظر است طرف دیگر این کار را انجام دهد، به بعارت دیگر در این برداشتهای یکجانبه میدان لطمه میبیند و رسیدگی لازم هم به میدان انجام نمیشود.
یک کارشناس حوزه بین الملل انرژی گفت: توسعه میدان آرش یک بحث جدی است و میتواند در انتقال گاز این میدان به کویت استفاده شود، البته بحث انتقال گاز و انعقاد قراداد چه به صورت ایجاد خطوط لوله و تبدیل به الانجی بحث استراتژیک مهمی است که معمولا در فضای سیاسی آرام و احترام متقابل و اراده سیاسی طرفین باید تحقق یابد.
سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
دبیرکل جدید سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در گفت وگو با روزنامه الرای کویت، ایران را از مهمترین کشورهای موسس این سازمان خواند که نقش مهمی در ثبات بازار نفت دارد.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: بعد از مصاحبه بنده و اقدامی که ما در زمینه استقرار دکل داشتیم نهایتا منجر به این شد که وزیر نفت کویت طی مصاحبهای اعلام کرد که وارد مذاکره خواهند شد، یعنی ما بعد از 30 سال به هدفمان برای کشاندن آنها پای میز مذاکره رسیدیم.
خالد العتیبی، جانشین مدیرعامل شرکت نفت کویت، KOC اعلام کرد که حفاری اکتشافی چاههای نفت در منطقه فراساحلی این کشور را از ژوئن آینده (خرداد ماه)آغاز خواهد کرد
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: هر سه کشور کویت، عربستان و ایران میتوانند از میدان آرش برداشت کنند اما با توجه به مشکلات احتمالی سه کشور باید به صورت سهجانبه خط مرزی را دوباره مشخص کنند تا مسئله حقوقی خاصی مطرح نباشد.