موسسه کپلر اعلام کرد چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت دنیا حدود ۱.۵ میلیون بشکه در روز نفت خام ایران را در ماه جاری میلادی وارد کرده که بالاترین رقم از ۲۰۱۳ را نشان میدهد.
معاون اول رییس جمهور گفت: فروش نفت در ابتدای کار دولت سیزدهم ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار بشکه بود که پول آن هم وصول نشده بود اما دولت این اقتدار را داشت که فروش نفت را به بیش از یک میلیون بشکه برساند.
رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: طبق قانون بودجه ۱۴۰۲، دولت مکلف به صادرات روزانه ۱.۴میلیون بشکه نفت شد که با تلاش های وزارت نفت توانستهایم از مرز ۱.۴ میلیون بشکه عبور کنیم.
مدیر اسبق امور بینالمل شرکت نفت با بیان اینکه عقب ماندگی ایران در میدان آرش بعید است، گفت: حل مشکل ایران با عربستان و کویت در این میدان مشترک به مساله دیپلماسی و قدرت دیپلمات های ما بستگی دارد.
دویچهوله ادعا کرد که از مدار خارج شدن پالایشگاههای ونزوئلا به دلیل حضور متخصصان ایرانی است، درحالی که به گفته مدیر عامل شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت، ایران در پروژه پالایشگاه الپالیتو وارد کار اجرایی آن نشده و قرارداد تعمیر پالایشگاه پاراگوانا نیز هنوز امضا نشده است.
طبق بولتن آماری اوپک در سال ۲۰۲۳ میلادی میزان درآمد نفتی ایران در سال ۲۰۲۲ معادل ۴۲.۶ میلیارد دلار بوده است که این رقم بیش از درآمد نفتی ایران در سال اول اجرای برجام معادل ۴۱.۱ میلیارد دلار بوده است.
آمارهای دولت سیزدهم برای افزایش تولید نفت توسط توسط آژانس بینالمللی انرژی و دبیرخانه اوپک تایید شد، موضوعی که به گفته کارشناسان میتواند تحولی در صنعت نفت ایران ایجاد کند.
صندوق بین المللی پول با اشاره به تورم ۴۹ درصدی ایران در سال ۲۰۲۳، اعلام کرد: انتظار می رود تورم ایران در سال های پیش رو یعنی ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ به ۴۲ و سپس ۳۰ درصد برسد.
درآمد نفتی ایران در ۵ ماه نخست ۲۰۲۳ معادل ۱۸ میلیارد دلار ثبت شد؛ موضوعی که بیانگر شکست رسمی پروژه فشار حداکثری با راهبرد خنثی سازی تحریم و معطل نکردن کشور برای برجام و اخم و لبخند غرب است.
در شرایطی که عرضه جهانی نفت افزایش یافته و اوپک پلاس تلاش میکند قیمت نفت را با کاهش تولید بالا ببرد، افزایش تولید نفت ایران یک چالش جدید برای این گروه است.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر با بیان اینکه تمامی افزایش صادرات نفت کشور به چین میرود، گفت: اشکال حسابداری در شرکت استاتیستیک یورو استات بود و آلمان از ایران نفت وارد نکرده است. در شرایط کنونی و ریسک تحریمهای آمریکا، هیچ کشور یا شرکتی به جز چین و کشورهایی مثل سوریه و ونزوئلا که رابطه دوستانه با تهران دارند، حاضر به پذیرفتن این ریسک نخواهند بود.
طبق اعلام مجامع بین المللی، باوجود تحریمهای سخت مالی، تولید روزانه نفت ایران در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳۰ هزار بشکه و از ابتدای سال جاری میلادی ۳۵۰ هزار بشکه افزایش داشته موضوعی که طبق اعلام کارشناسان چندان دور از ذهن نبوده است.
اقدامات دولت سیزدهم برای افزایش صادرات نفت از ایجاد بازارهای سنتی گرفته تاجذب مشتریان جدید، باعث شد با وجود تحریمها، صادرات نفت ایران در ۵ سال گذشته رکورد زند.
رئیس دفتر مرکز مطالعات بینالمللی انرژی وین با بیان اینکه در سطح کنونی امکانات، سطح انتظارات ایران از تولید، نمیتواند از ۴.۵ میلیون بشکه در روز فراتر رود، گفت: خریداران نفت، پول مورد توافق را در بانکهای خود مسدود میکنند. این موضوع در مورد نقل و انتقالات مالی ما با چین و روسیه هم برقرار است.
معاون وزیر پیشین نفت در امور بینالملل و بازرگانی گفت: قاعدتا مذاکرات برجام در صادرات نفت ایران به یک کشور اروپایی مثل آلمان بیتاثیر نبوده است، ما میتوانیم صادرات نفت به این کشور را افزایش دهیم اما به شرطی که تحریم نباشیم.