قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر چشم انداز تقاضای قوی برای سوخت و مذاکرات کشورهای اروپایی برای تحریم واردات نفت روسیه، افزایش چشمگیری داشت و رشد هفتگی به ثبت رساند.
حدود ۷۱.۷ میلیون بشکه نفت خام روسیه در ماه گذشته میلادی به آسیا صادر شده که بیشاز دو برابر مقدار صادرات به این قاره قبل از آغاز حمله روسیه به اوکراین بودهاست.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: استراتژی امنیت انرژی چین، اجازه وابستگی به نفت روسیه را نمیدهد و تجربه اروپا در وابستگی به انرژی روسیه جلوی چشمان چینیهاست.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه اروپا را بازار خودش میداند و تمایلی ندارد ایران به افزایش تولید برسد، در نظر داشته باشیم سال ۲۰۲۵ شرایط بازار اروپا و رابطه با روسیه با ۲۰۲۱ متفاوت خواهد بود، اروپا روسیه را کنار نمیگذارد واردات نفت و ال ان جی و گاز را صفر نمیکند اما به شدت کاهش خواهد داد، بنابراین روسیه مسلما جایگاه خود را در حوزه نفت و گاز ...
وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد دولت بایدن، احتمال اعمال تحریمها علیه کشورهایی که نفت روسیه را در بحبوحه جنگ در اوکراین خریداری می کنند، منتفی نکرده اما درباره تاثیر آن بر بازارهای نفت محتاط بوده است.
مدیر گروه دفتر مطالعات انرژی وین گفت: در شرایط فعلی بازار نفت، تقاضا از عرضه بیشتر است، بنابراین تولیدکنندهای جای فروشنده دیگری را در بازار نمیگیرد بلکه بازارهای مقصد جابهجا میشوند.
کمیسیون اروپا پلان ۲۱۰ میلیارد یورویی برای خاتمه بخشیدن به واردات سوختهای فسیلی روسیه تا سال ۲۰۲۷ و استفاده از این پلان برای سرعت بخشیدن به گذار به سوی انرژی سبز را رونمایی کرد.
آمریکا در نظر دارد به کشورهای اروپایی پیشنهاد کند تعرفه ای را روی نفت روسیه اعمال کنند تا نگرانیها نسبت به امنیت تامین انرژی و افزایش قیمتهای نفت، برطرف شوند.
مشاور اقتصادی در اتحادیه اروپا گفت: ایران خودخواسته از بازار نفت و گاز خارج شده است. در این راستا سناریو و برنامهریزی در سطح جهان، اروپا و غرب بر این مبنا است که نقش ایران کمرنگتر خواهد شد اما 3 کشور قطر، عراق و آذربایجان نقشهای مهمتری را ایفا خواهند کرد.
کارشناسان انرژی مدعی اند که به دلیل رشد تقاضای جهانی، احتمال افت قیمت نفت به کمتر از ۱۰۰ دلار بسیار ضعیف است. آنها مدعی اند جنگ روسیه و اوکراین موجب شده که تعادل بین تولید و مصرف نفت خام بهم بریزد.