طبیعی است روسیه، تحریم شده و برای فروش محصولات خود با محدودیت روبهرو است، برای عبور از این چالشها، چارهای ندارد، جز اینکه تخفیفهای قابلتوجهی ارایه کند تا توجه متقاضیان بازار نفت (و سایر بازارها) را به خود جلب کند.
در شرایط فعلی جهان، عوامل فاندامنتال بیش از تحلیل های تکنیکال برای پیش بینی قیمت نفت در بازارهای جهانی به معامله کنندگان کمک خواهند کرد که باید برای کاهش ریسک سرمایه این عوامل را شناخت.
در حالی که برخی فعالان صنفی فولاد ادعای جایگزینی روسها در بازار فولاد ایران را مطرح کرده و پیگیر صادرات حداکثری این محصول بدون توجه به تنظیم بازار داخل هستند، به اذعان مدیران وزارت صمت، بازار فولاد ایران و سیاست صادراتی آن تغییر نکرده است.
چین بی سر و صدا خرید نفت از روسیه را با قیمت ارزانتر افزایش داده و جای خالی خریداران غربی که در واکنش به جنگ در اوکراین، همکاری تجاری با مسکو را قطع کرده اند را پر کرده است.
مدیر گروه دفتر مطالعات انرژی وین گفت: در شرایط فعلی بازار نفت، تقاضا از عرضه بیشتر است، بنابراین تولیدکنندهای جای فروشنده دیگری را در بازار نمیگیرد بلکه بازارهای مقصد جابهجا میشوند.
درحالی که یک موسسه رهیابی محمولههای نفتی از انتظار 2 میلیون بشکه نفت ایران برای انتقال به ذخایر دولتی چین خبر میدهد، سایر این موسسهها میگویند: به نظر میرسد، ایران بدون نیاز به توافق، به دلیل فشار عرضه در جهان، در حال ورود به بازار نفت است.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه بازارهای جدیدی برای فروش نفت شناسایی شده است، تصریح کرد: ایران مشتریهای خود را در بازار نفت دارد و روند فروش نفت به قیمت خوب، با قوت ادامه مییابد.
شرایط جنگ اوکراین، پرونده برجام و بازار نفت پس از کرونا موجب تشدید قیمت و افزایش فشار تورمی در ایالات متحده شده و در مقابل منافع دو دشمن منطقهای یعنی ایران و عربستان، را همسو کرده است.
پانزدهمین همایش اتحادیه فراوردههای نفتی با موضوع تعارض منافع، مانع تنظیم گری و شفافیت برگزار شد. کارشناسان در این همایش لزوم توجه به منافع ملی و صنایع پایین دستی نفت را مورد تاکید قرار دادند.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: قائدتا بازگشت کامل ایران میتواند روی قیمتها تاثیرگذار باشد و ثبات عرضه را تقویت کند، مشروط بر اینکه بتوانیم همان حجم قبل از تحریم را وارد بازار کنیم.
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۳ و ۴۹ دقیقه امروز (سهشنبه، ۲۳ فروردینماه) با ۸۵ سنت افزایش به ۹۹ دلار و ۳۳ سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا هم با یک دلار و چهار سنت افزایش به ۹۵ دلار و ۳۳ سنت برای هر بشکه رسید.
جهان دوباره در چنگال شوک قیمت نفت گرفتار شده است. تنها در چند ماه، قیمت هر بشکه نفت خام از ۶۵ دلار به بیش از ۱۳۰ دلار رسیده که این امر باعث افزایش هزینههای سوخت، فشار تورمی و فشار بر مصرفکنندگان شده است. حتی پیش از جنگ روسیه و اوکراین نیز قیمتها به دلیل افزایش تقاضا و رشد محدود عرضه به سرعت در حال افزایش بود.
پس از اینکه مشخص شد اتحادیه اروپا به تحریمهای نفتی آمریکا و انگلیس علیه روسیه نمی پیوندد، بازارهای نفتی آرام شدند، اما هنوز قیمت نفت بالای 112 دلار در هر بشکه است.
یک کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه رشد قیمت نفت در شرایط فعلی به دلیل تنشهای سیاسی و کاهش عرضه است، گفت: ورود نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند تا حد زیادی قیمت نفت را کنترل کند.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت گفت: وضعیت ایران را باید در چارچوب حقی ببینیم که از ما سلب شده و اصلا به قضایای امروز ارتباطی ندارد، تحریمها ظالمانه بوده و اکنون باید به بازار برگررد.
کمیته فنی اوپک پلاس در سناریوی پایه خود پیش بینی مازاد عرضه بازار نفت در سال ۲۰۲۲ را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد.