دبیر جایزه تعالی صنعت پتروشیمی با اشاره به افزایش ۷۳ درصدی ارزیابان در این دوره نسبت به دوره گذشته گفت: مشارکت شرکتها در فرآیند جایزه تعالی از ۳۹ شرکت در سال ۱۴۰۱ به ۶۷ شرکت در سال ۱۴۰۲ رسید.
قطب سوم پتروشیمی ایران پس از قطبهای عسلویه و ماهشهر در منطقه مکران در جنوب شرقی ایران و در محدوده دریای عمان در استانهای سیستان و بلوچستان و هرمزگان، با هدف جلوگیری از خامفروشی و تکمیل زنجیره ارزش در حال اجراست؛ منطقهای که دسترسی به آبهای آزاد بینالمللی و نزدیکی به بازارهای اصلی مصرف از مهمترین مزایای توسعهای آن است.
قانون تنفس خوراک با کمک به تأمین مالی احداث پتروپالایشگاهها و پتروشیمیها، کشور را از بلای خامفروشی نجات میدهد و مزایایی از جمله ارزآوری، اشتغالزاییهای مستقیم و غیرمستقیم خواهد داشت.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: کاتالیستهایی که هماکنون در حوزه پتروشیمی تولید میشود، نمونه موفقی از جلوگیریِ خامفروشی و حضور دانشبنیانها در صنعت است که علاوه بر ارزآوری، در بی اثر کردن تحریمها نیز موثر است.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با اشاره به اختلاف قیمت فرآوردههای نفتی در ایران و کشورهای همسایه گفت: این اختلاف قیمت باعث جذابیت قاچاق شده تا آنجا که روزانه تا ۱۰ میلیون لیتر گازوئیل از کشور قاچاق میشود.
مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری و توسعه صنایع تکمیلی خلیج فارس گفت: ۱۷ واحد پتروشیمیایی در قالب یک پارک و یک شرکت و با سرمایه گذاری قریب به ۲.۵ میلیارد دلار احداث می شوند که بزرگترین پارک متانولی جهان خواهد شد.
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: شرکتهای پتروشیمی عموماً محصولاتشان را صادر میکنند و سود سرشاری به دست میآورند، در نتیجه اعمال سقف ریالی قیمت بر خوراک آنها اشتباه در اشتباه است.
با هدف جلوگیری از خامفروشی منابع طبیعی و ایجاد اشتغال از طریق افزایش تولید ملی در صنایع پتروشیمی، عملیات اجرایی پروژه هیدروژنزدایی از پروپان پتروشیمی کوروش توسط گروه مالی بانک کارآفرین آغاز شد.
مدیر عامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تاکید بر توسعه صنایع میان دستی و پاییندستی پتروشیمی و پرهیز از خام فروشی گفت: زنجیره ارزش این صنعت تکمیل میشود.
مدیرعامل گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس با بیان اینکه فعالیت پتروشیمیها در ایران به نوعی خامفروشی است، گفت: طی ۴۰ سال گذشته برای تکمیل زنجیره ارزشافزوده در پایین دست پتروشیمی اقدام خاصی نشده است.
مدیر توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی گفت: صنایع پاییندستی پتروشیمی که در شرایط رکود قرار دارند و یا کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید دارند، عارضهیابی و احیا میشوند.
برنامه دولت سیزدهم برای اصلاح روند خامفروشی مطلق و خنثیسازی تحریمهای نفتی از مسیر تبدیل نفت به فرآورده در قالب پالایشگاههای برونمرزی نتیجه داد و طبق گفتههای وزیر نفت، نخستین پالایشگاه فراسرزمینی به نام الپالیتو در ونزوئلا راهاندازی شدهاست.
مدیرعامل گروه سرمایهگذاری خلیج فارس با اشاره به تکمیل زنجیره ارزش افزوده گفت: در این مسیر تا جایی که امکان دارد از ظرفیتهای مردمی و خصوصی صنعت پتروشیمی و پلیمر کشور استفاده میکنیم.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم احداث 11 طرح پالایشگاهی و پتروپالایشگاهی با خوراک نفت و میعانات گازی برای رهایی از خامفروشی و بیاثر کردن تحریمها در دستور کار قرار گرفته است.
جمعی از نمایندگان مجلس ساخت پتروپالایشگاهها را سپر و ابزار دفاعی در مقابله با تحریمهای اقتصادی دانستند و اعلام کردند که پالایشگاهسازی سبب توسعه صنایع پاییندستی و تولید محصولات پتروشیمی میشود و به تقویت منابع ارزی کمک میکند.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم، راهبرد وزارت نفت از خامفروشی به سمت احداث پتروپالایشگاهها و تبدیل نفت به فرآورده و صادرات آن تغییر کرد، موضوعی که میتواند به افزایش درآمدهای کشور و بیاثرسازی تحریمها کمک کند.
مدیرعامل پتروشیمی اروند توسعه پتروشیمی اروند درگرو پایان خامفروشی و اشتغالزایی دانست و حمایت از شرکتهای دانشبنیان را موجب موفقیت این شرکت عنوان کرد.
تولید فرآوردههای نفتی اصلی در سال ۱۴۰۰ و نخستین سال فعالیت دولت سیزدهم در مقایسه با سال پیش از آن رشدی ۴ درصدی را نشان میدهد به طوری که تنها در مورد گازوئیل رشد ۱۳ درصدی تولید با استاندارد یورو ۴ و بالاتر از آن در سال گذشته به ثبت رسیده است.