در زمان جنگ سرد و طی چند دهه گذشته، روسیه تامین کننده مطمئن گاز به اروپا بوده اما اکنون این وضعیت تغییر کرده و نگرانیهایی برای اروپا از باب تامین گاز فراهم شده است، در این بین این سوال وجود دارد که ایران میتواند گزینهای برای کمک باشد؟
وزارت انرژی کره جنوبی که سومین واردکننده بزرگ گاز مایع در جهان است، قصد دارد تا ماه نوامبر موجودی ذخیره خود را به طور کامل از ۳۴ درصد کنونی به حدود ۹۰ درصد برساند.
پوشش گازرسانی کل کشور به ۹۵ درصد افزایش یافته که درنتیجه توسعه میدان گازی پارس جنوبی و توسعه شبکه انتقال و توزیع گاز طبیعی بوده و در این عملیات، عمده کالاها و تجهیزات شبکههای توزیع گاز در داخل کشور تولید شده است.
قطر در حال بررسی برنامههایی برای افزایش ظرفیت تولید میدان گنبد شمالی (در ایران پارس جنوبی) به میزان بیش از ۱۲۶ میلیون تن در سال است، اگرچه شرکت انرژی قطر هنوز اعلام رسمی نکرده است.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: صادرات گاز ایران به اروپا مستلزم سه چیز است: تعدیل اساسی روابط ایران با جامعه جهانی و غرب و رفع کامل تحریمها، واصلاح و تحول اساسی در سیستم انرژی، بخصوص بکارگیری عزم ملی در بهینهسازی مصرف سوخت و کنترل تقاضا و ارتقاء بهرهوری انرژی و استقلال در سیاستگزاری انرژی و سیاستهای صادراتی انرژی و مقابله با فشارهای احتمالی رقبا ...
بحران انرژی در اروپا، افزایش تقاضا برای گاز طبیعی در آسیا و رشد پایانههای صادرات گاز آمریکا، این کشور را تبدیل به بزرگترین صادرکننده گاز طبیعی مایع در دنیا کرده است.
رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: اتحادیه اروپا تنها میتواند، سیاستهای خود را برای قیمت بالای گاز مقصر بداند، چنانچه بعضی از اعضای این بلوک گاز ارزان روسیه را به قیمت بسیار بالاتری در داخل اتحادیه اروپا به فروش میرسانند.