وزارت اقتصاد اعلام کرد: تعیین فرمول محاسباتی نرخ خوراک گاز پتروشیمیها با هدف تقویت تولید اتخاذ شده و این تصمیم موجب سودآوری شرکتهای پتروشیمی که حدود ۲۳ درصد از بازار سرمایه را تشکیل میدهند، میشود.
بیش از یک هفته پیش بود که زمزمهها پیرامون بازگشت نرخ خوراک گاز صنایع به محاسبه فرمولی شدت گرفت و این موضوع در کنار سایر اخبار مثبت ریز و درشت به سبز یکدست و مستمر در این مدت انجامید. درحالیکه بازار سرمایه در انتظار یک مصوبه شفاف و رسمی در این خصوص بود، روز گذشته احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی، مصوبه سرنوشتساز برای بازار سرمایه و صنایع ...
یک تحلیلگر مسائل اقتصادی گفت: تصمیمهای هیجانی و غیرکارشناسی در صنعت پتروشیمی که برنامه ها را مغفول می کند، نه تنها توسعه را به رویایی محال تبدیل کرده است، بلکه گره های اقتصادی را روز به روز بیشتر و البته کورتر می کند که باید گفت، اگر تصمیم گیران در تصمیم گیری تجدیدنظر نداشته باشند، بی شک بحران را به طور جدی تر و ماناتری تجربه خواهیم کرد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه نمایندگان با افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها مخالف هستند، گفت: در این راستا رئیس مجلس طی نامهای به رئیس و هیات دولت خواهان اصلاح این مصوبه دولت شد.
رییس انجمن کارفرمایی پتروشیمی ایران گفت: نامه هیات تطبیق مصوبات دولت با قانون در خصوص مصوبه دولت در مورد افزایش قیمت خوراک به ۷ هزار تومان محرمانه بوده و هیچ اطلاعی از جزییات آن نداریم.
اختلاف بر سر نرخ خوراک وارد فاز جدیدی شده و توپ به زمین دستگاه های نظارتی و... انداخته شده و از طرف دیگر شرکت های بخش خصوصی هم دنبال مطالبات خود برای شکستن قوانین و مقررات دستوری هستند.
رئیس کمیسیون اقتصادی معتقد است مصوبه نرخ خوراک نه تنها به زیان واحدهای تولیدی و اقتصاد خواهد بود بلکه بازنشستگان و دارندگان سهام عدالت به عنوان ذینفعان اصلی این شرکت ها هم آسیب خواهند دید.