مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس گفت: باتوجه به ابلاغ معاون اول رئیسجمهور و افزایش ظن معاملات مبتنی بر اطلاعات نهانی پس از استعلام و دریافت اسامی مطلعان از تصمیم نرخ خوراک و اشخاص تحت تکفل آنها به عنوان دارندگان اطلاعات نهانی، معاملات اشخاص معرفیشده در بازه زمانی ۱۷ اردیبهشت، بررسی میشود.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فراوردههای نفتی ایران در خصوص افزایش نرخ گاز خوراک و سوخت صنایع، گفت: امسال دولت تصمیم گرفت خوراک واحدهای پتروشیمی را بر مبنای دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان حساب کند، ولی اجازه بدهد واحدهای پتروشیمی ارز خود را بر مبنای ارز بازار مبادلهای ۳۸ هزار تومان بفروشند؛ با این وضعیت، به نظر نمیآید که شوکی به بازار سرمایه وارد شود.
عضو ناظر مجلس در شورای عالی بورس طی نامهای به رئیس هیات تطبیق مصوبات دولت با قوانین مغایرتهای قانونی آیین نامه ابلاغی در خصوص تعدیل نرخ خوراک گاز پتروشیمیها و سوخت صنایع را اعلام کرد.
یک کارشناس اقتصادی در واکنش به افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها تاکید میکند: این ضربهای که به پتروشیمیها زده شده، دو سه ماه آینده در جهش نرخ ارز خود را نشان خواهد داد؛ چراکه صادرات محصولات پتروشیمی در دو ماهه اول سال نزدیک به ۱۸ درصد کاهش پیدا کرده است، بنابراین ادامه این اتفاق در ماههای آینده، بالانس ارزی کشور را برهم میزند.
سخنگوی سازمان تعزیرات حکومتی از امکان بررسی پرونده افزایش نرخ خوراک پتروشیمیها در این سازمان خبر داد و گفت: اگر احیاناً افزایش قیمتی بر طبق مقررات نباشد به محض اینکه سازمان صمت برای ما گزارش بدهد در کمترین فرصت ممکن رسیدگی می کنیم.
چند شرکت حاضر در بازار سرمایه پیرو انتشار خبر افزایش نرخ گاز خوراک و سوخت اعلام کردند: تا کنون درخصوص نرخهای مطرح شده در فضای مجازی، هیچ گونه ابلاغ رسمی دریافت نشده و در صورت هرگونه ابلاغ قانونی، نسبت به شفافسازی و اثرات آن اقدام خواهند کرد.
به دنبال انتشار نامه تعیین نرخ های جدید خوراک پتروشیمی، فشار فروش بیشتر شده؛ حالا فعالان بازار سهام معتقدند عده ای رانت اطلاعاتی داشته و در اردیبهشت از بازار خارج شده اند اما وزیر اقتصاد تکذیب کرد.
رئیس جمهور پس از ارائه گزارشی از افزایش قیمت محصولات پتروشیمی بدون اخذ مجوزهای لازم در جلسه هیأت دولت، به وزیر دادگستری ماموریت داد با بررسی دقیق اسناد، با متخلفان برخورد قاطع و مقتضی صورت گیرد.
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت: ارائه تخفیف پنج درصدی نرخ نفت خام تحویلی به پالایشگاهها، به کیفی سازی محصولات با اولویت کاهش سهم تولید نفت کوره از سبد تولیدی مشروط شده است.
مدیر عامل پتروشیمی شازند با اشاره به اینکه برخی پالایشگاههای خصوصی از سازوکار بورس کالا برای دریافت نفتا و صادرات محصولات سودجویی کردند، گفت: بعد از تعیین نرخ ۲۸۵۰۰ شاهد کاهش نرخ خوراک تا ۳۰ درصد بودیم.
نرخ خوراک یک معضل تمامنشدنی برای اقتصاد کشور و پتروشیمیهاست و هر روز شاهد دستکاری در این نرخ هستیم که نتیجه آن زیان صنایع و تعطیلی پتروشیمیها خواهد بود.
رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به بازگشت نرخ پایه محصولات پتروشیمی و پلیمری از ۳۶ هزار تومان به ۲۸۵۰۰ تومان گفت: به نظر می رسد این تصمیم منجر به ایجاد فساد و رانت در داخل کشور شود. البته ذکر این نکته لازم است که ما بازار ارز غیر رسمی را به هیچ وجه به رسمیت نمیشناسیم اما اگر این کاهش نرخ مبتنی بر نرخ واقعی بازار نباشد، چالشهایی از جنس ارز ۴۲۰۰ ...
نیما میرزایی گفت: تعیین قیمت پایه محصولات پتروشیمی با دلار ۲۸۵۰۰ تومانی نمیتواند اختلال جدی در این صنعت ایجاد کند. به سبب آنکه نرخ ۲۸,۵۰۰ تومانی دلار در تعیین نرخ خوراک پتروشیمیها ثابت خواهد بود، اما قیمت نهایی محصولات پتروشیمی بر اساس رقابت بازار تعیین خواهد شد.
مدیرعامل کارگزاری ایمن بورس گفت: قیمت محصولات پتروشیمی در بورس کالا بر اساس رقابت تعیین میشود و مهمترین متغیر تاثیرگذار بر قیمت محصولات پتروشیمی در بورس، میزان عرضه و تقاضاست و نه قیمتهای پایه.