با وجود تصویب آییننامه در کمیسیون اصلی اقتصاد هیئت دولت در آبانماه سال جاری، طی دو ماه گذشته اقدامی توسط هیئت دولت برای تخصیص نوبت تصویب نهایی آن در جلسه هیئت وزیران صورت نگرفته است.
بیتوجهی به پالایشگاهسازی و نادیده گرفتن ظرفیتهای کشور در این حوزه، دولت سیزدهم را بر آن داشته که موتور این بخش را فعالتر کند، از این رو برنامههایی را برای هفت پالایشگاه درنظر گرفته که حداقل بخشی از غفلتهای قبلی جبران شود.
سبد نفتی اوپک از ابتدای سال 2021 تاکنون حدود 24 دلار افزایش یافته و در آخرین بروزرسانی سایت اوپک به 75.37 دلار در هر بشکه رسید که از قیمت نفت برنت در همان روز بالاتر است.
با وجود اینکه چندین ماه از پایان مهلت تدوین آییننامه قانون اصلاحی پترپالایشگاهها میگذرد، هنوز این بحث در جلسه هیأت دولت مطرح نشده و نیازمند تعجیل دولت است.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران گفت: در تلاشیم تا پایان امسال ظرفیت تولید نفت را به پیش از تحریمها و چهار میلیون بشکه برسانیم و منابع مالی آن نیز مشخص شده است.
واردات نفت خام آسیا در ماهجاری میلادی نسبت به ماه قبل افزایش یافته و احتمالا به 26.35 میلیون بشکه در روز میرسد. هجوم پالایشگاههای این منطقه برای ذخیره سوخت در آستانه زمستان دلیل این افزایش واردات است.
بر اساس جدیدترین گزارش اوپک، تولید نفت ایران در مهر ماه افرایش یافته و قیمت نفت سنگین کشور با 8 دلار و 6 سنت افزایش به 82.14 دلار در هر بشکه رسیده است.
قیمت شاخص نفت خام برنت امروز، سهشنبه 25 آبانماه با 9 سنت کاهش به 81 دلار و 96 سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا با 10 سنت کاهش به 80 دلار و 78 سنت برای هر بشکه رسید.
سهم بنزین در سبد پالایشی ایران 27 درصد است، درحالی که این سهم در میانگین جهانی حدود 24 درصد برآورد میشود که نشاندهنده موفقیت ایران در تولید محصولات سبک پالایشی است.
پتروشیمی شاخهای از علم شیمی است که تبدیل نفت خام و گاز طبیعی به فرآوردههای مصرفی را مورد مطالعه قرار میدهد که نقش عمدهای در اقتصاد جامعه امروزی ایفا میکند.
قیمت شاخص نفت خام برنت امروز با هشت سنت افزایش به 83 دلار و 51 سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا با 10 سنت افزایش به 82 دلار و 3 سنت برای هر بشکه رسید.
قیمت جهانی نفت خام در معاملات امروز، سهشنبه 4 آبان ماه تحت تاثیر تداوم کمبود عرضه در بازارهای جهانی رشد کرد و قیمت نفت برنت بالاتر از 86 دلار تثبیت شد.