قمصری گفت: نمیتوان به افزایش سهم فروش نفت ایران در بازارهای بین المللی خوش بین بود، زیرا عربستان به عنوان رقیب ایران است و بعید است سهمی از بازار خود را به ایران بدهد.
توافق ایران و عربستان یک تحول بسیار مهم و به عنوان یک پیروزی دیپلماتیک بزرگ توسط چین بود که نشان دهنده نفوذ اقتصادی و دیپلماتیک رو به رشد پکن در منطقه است.
برخی معتقدند چینی ها قید سرمایه گذاری در ایران را زده و به سراغ رقبای نفتی ایران رفته اند. اما حریری رییس اتاق بازرگانی ایران و چین میگوید چین دومین اقتصاد بزرگ دنیا بوده و با همه کشورها در تعامل است.
آرامکوی سعودی در مرحله اولیه مذاکره با سرمایهگذاران برای کمک به تامین مالی پروژه توسعه میدان گازی غیرمرسوم عظیم به ارزش ۱۱۰ میلیارد دلار در عربستان سعودی است.
قیمت نفت پس از این که شب گذشته بزرگترین رشد در بیش از یک ماه اخیر را به ثبت رساند، در معاملات روز سه شنبه بازار جهانی تحت تاثیر نگرانیها نسبت به تورم، کاهش پیدا کرد.
با ادامه مذاکرات برای احیای توافق هستهای که ممکن است بازگشت ایران به بازارهای بینالمللی را به همراه داشته باشد، بعضی از تحلیلگران میگویند چنین اتفاقی، فشار کاهشی روی قیمتهای نفت ایجاد خواهد کرد که عربستان سعودی در تلاش برای اجتناب از آن است.
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: به زودی کار بر روی پیش نویس توافقنامه جدید پس از سال ۲۰۲۲ میلادی را آغاز خواهیم کرد که در آن به تجارب، دستاوردها و موفقیتهای قبلی خود ادامه میدهیم.
اوپک پلاس در پایان دیدارهای دو روزه خود، اعلام کرد به افزایش تولید نفت برنامه ریزی شده در اوت پایبند می ماند اما از صحبت درباره سیاست نفتی پس از سپتامبر، اجتناب کرد.
سازمان اوپک در گزارشی اعلام کرد که در سال ۲۰۲۱، درآمد حاصل از فروش نفت ۱۳ کشور عضو این سازمان در مقایسه با سال ۲۰۲۰، ۱.۷ برابر شده و از ۳۱۷.۳۵ میلیارد دلار به ۵۶۰.۶ میلیارد دلار رسیده است.
ایران که در جایگاه هشتم قرار دارد، بیشترین افزایش سالانه تولید نفت را به ثبت رسانده است، به گونهای که عرضه آن در سال ۲۰۲۱ با ۱۷.۴ درصد افزایش به ۳ میلیون و ۶۲۰ هزار بشکه در روز رسید، این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۲۰ معادل ۳ میلیون و ۸۴ هزار بشکه بوده است.
با درنظر گرفتن دو پروژه ای که در دو هفته اخیر مطرح شده است دایره حضور ایران در بازار انرژی منطقه تنگتر میشود و در واقع در حال دور شدن از پروژههای بزرگ است.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی درپی افزایش قیمت فروش نفت عربستان برای مشتریان آسیایی و آمریکایی و ادامه مذاکرات هستهای ایران و قدرتهای جهانی، بیش از یک دلار در هر بشکه افزایش یافت.
بر اساس جدیدترین گزارش اوپک، تولید نفت ایران در مرداد ماه 8 هزار بشکه در روز کاهش یافته و قیمت آن نیز همانند تمامی نفتهای اعضای اوپک کاهش داشته و به 70.34 دلار در هر بشکه رسیده است.
کاهش تولید نفت عربستان میزان حمل نفت در بازار ابر نفتکشها را کاهش داده به طوری که مالکان ابر نفتکشها روزانه ۷۳۶ دلار در مسیر تحویل نفت از عربستان سعودی به چین ضرر می کنند.