نشست آغاز بهکار پروژه پژوهشی هوشمندسازی گاز طبیعی با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران، نمایندگان دانشگاه مالک اشتر و کارشناسان شرکت مهندسان مشاور موننکو ایران برگزار شد.
اگرچه صنعت پتروشیمی یکی از مزیتهای اصلی و پردرآمد صنعت نفت است، اما مدیریت این بازار بهخصوص در بخش داخلی و تأمین خوراک از مهمترین موضوعات بهخصوص برای آینده بازار بهشمار میرود.
محمود خاقانی کارشناس حوزه نفت و انرژی و مدیرکل پیشین امور خزر و آسیای میانه وزارت نفت ایران به مهر میگوید: با افزایش تولید نفت امکان فروش بیشتر نفت برای ایران فراهم نیست.
پس از انتشار اخباری مبنی بر اینکه اپراتور خط لوله ترک استریم مجوز خود را به دلیل آخرین تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه از دست داده است، قیمت گاز طبیعی در اروپا در روز جمعه بیش از ۱۰ درصد افزایش یافت و به ۲۱۰۰ دلار در هر هزار متر مکعب رسید.
شرکت ملی گاز از مصرف بیش از ۱۰۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور در نیمه نخست امسال خبر داد و اعلام کرد: صادرات گاز ایران در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد افزایش یافته است.
هرچند در فصول سرد سالهای گذشته مصرف بیرویه گاز منجر به قطعی در شبکه خانگی نشده است، اما خسارات زیادی به صنایع کشور، از جمله پتروشیمیها، فولادی ها، سیمانی ها و نیروگاه ها تحمیل کرده است.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی ایران گفت: صنعت پتروشیمی با قیمتهای جهانی سال گذشته، ۶۸۲ میلیون دلار یا ۱۶ هزار میلیارد تومان از محل قطعی گاز زیان یا عدمالنفع داشته است.
مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی اعلام کرد که از ابتدای مردادماه پارسال تا پایان تیرماه امسال و در سال نخست فعالیت دولت سیزدهم، مقدار تولید گاز طبیعی شیرین ارسالی به خط سراسری، ۱۸۴ هزار میلیون مترمکعب بوده است.
صنعت پتروشیمی بهعنوان یکی از بخشهایی که بیشترین ارزآوری را در سالهای تحریم داشته، همیشه پرخبر بوده است و کارشناسان برنامههای زیادی برای توسعه آن تدوین کردهاند؛ اما این اتفاق نیفتاد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: روزانه ۴۷.۵ میلیون مترمکعب گاز در کشور هدر میرود که اگر قیمت هر متر مکعب گاز را ۹ سنت در نظر بگیریم سالانه حدود ۱.۵ میلیارد دلار ارزش هدر رفت این ذخایر است.