کارشناس ارشد انرژی گفت: بعد از مناقشه اوکراین، این فرصت برای ایران به وجود آمده است که از ظرفیت گاز مازاد روسیه برای تبدیل به هاب گازی منطقه استفاده کند.
شرکت گازپروم روسیه گزارش داد که عرضه گاز طبیعی به چین به رکوردی بی سابقه رسیده است، این شرکت در عین حال خبر داد که از چهارشنبه پمپاژ گاز به آلمان 20 درصد دیگر کاهش مییابد.
کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: حتی دو برابر شدن صادرات گاز آذربایجان، این میزان نمیتواند جای گاز صادراتی روسیه را بگیرد و اروپا همچنان در زمستان با بحران مواجه خواهد بود، به طوری که یکی از دلایل سقوط یورو همین است.
روسیه در تنش کنونی با غرب از گاز صادراتی خود به اروپا به عنوان ابزاری برای اعمال قدرت و پیشبرد اهداف خود استفاده کرد. اما چرا ایران به عنوان دومین ابرقدرت گازی جهان هیچ اهرم قدرتی در حوزه انرژی برای چانهزنی در عرصه بینالملل ندارد؟
نماینده اسبق ایران در هیات عامل اوپک گفت: برخی کشورهای مصرفکننده از ابزار سیاسی در بازار نفت استفاده میکنند که بعد از مدتی دود آن هم به چشم خودشان میرود، چون خودشان ناچار میشوند قیمت بیشتری برای نفت بپردازند، بنابراین به نظر میرسد خلا سرمایهگذاری و سیاسی شدن نفت و گاز باعث شده این بازارها با مشکلات جدی مواجه شوند و قیمتها افزایش پیدا کند.
قطر بر شرایطی اصرار دارد که کشورهای اروپایی را ملزم به خرید LNG با قراردادهای بلندمدت که ممکن است به ۲۰ سال برسد، میکند. اقدامی که برخی آن را پیچیدهتر کردن هدف کاهش انتشار گازهای گلخانهای در اروپا میدانند.
کارشناسان انرژی معتقدند که قرارداد گازی قطر با شرکتهای انرژی اروپایی و امریکایی، علاوه بر افزایش جایگاه این کشور عربی در جهان، به میزان برداشت قطر از میدان گازی مشترک با ایران سرعت می بخشد.
دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که اقتصادهای پیشرفته جهان در واکنش به تنشهای مسکو - کییف در مسیر خطرناک افزایش تولید و سرمایهگذاری در منابعی به غیر از نفت و گاز روسیه گام گذاشتهاند.