مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: در کوتاهمدت، قطر، الجزایر، امریکا و تا حدی نروژ و لیبی میتوانند جایگزین شوند، اما در میانمدت، ایران بهترین گزینه برای تامین گاز اروپا خواهد بود.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت، پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت را در سال جاری میلادی بهخاطر تحولات اخیر ژئوپلیتیکی در شرق اروپا و بازگشت قرنطینههای کرونایی در چین ۴۸۰ هزار بشکه در روز پایین آورده و ۳.۶۷ میلیون بشکه اعلام کرده است
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اتحادیه اروپا دنبال استفاده از منابع گازی کشورهای شمال افریقا، قطر و ایران است، البته در مورد ایران منوط به برجام است که اگر توافق شود اروپا میتواند از ایران نیز واردات گاز داشته باشد.
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۳ و ۴۹ دقیقه امروز (سهشنبه، ۲۳ فروردینماه) با ۸۵ سنت افزایش به ۹۹ دلار و ۳۳ سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا هم با یک دلار و چهار سنت افزایش به ۹۵ دلار و ۳۳ سنت برای هر بشکه رسید.
قیمت نفت در معاملات پرتلاطم روز جمعه افزایش یافت و این در حالی است که قیمت نفت پس از اعلام برنامه کشورها برای آزادسازی نفت خام از ذخایر استراتژیک خود، در مسیر دومین سقوط هفتگی خود باقی ماند.
پس از اینکه ایالات متحده و اروپا قصد اعمال تحریمهای جدیدی علیه روسیه در ارتباط با اتهام جنایات جنگی در اوکراین را داشتند، قیمت نفت در معاملات پرنوسان روز گذشته، سهشنبه کاهش یافت.
حسینی رییس اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی گفت: شورای امنیت ملی اواسط زمستان ترانزیت محصولاتی همچون گازوییل را از ایران برای ۳ ماه آزاد کرد. حالا که مهلت این مجوز روبه اتمام است، نباید تمدید شود.
احسان خمان با بیان اینکه بازارهای جهانی نفت با یک شوک بزرگ در جبهه عرضه از سوی روسیه مواجه است، می گوید: خطرات ژئوپلیتیک بحران اوکراین موجب افزایش قیمت نفت برای ماههای متمادی شده است.
قیمت نفت در معاملات روز دوشنبه بازار جهانی با ادامه تلاشهای دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ در اوکراین و مهیا شدن بازارها برای نرخهای بهره بالاتر در آمریکا، حداکثر چهار دلار در هر بشکه کاهش پیدا کرد و روند نزولی هفته گذشته را ادامه داد.
قیمت نفت در روزهای اخیر تحت تاثیر تشدید تحریمهای غرب علیه مسکو به تلافی حمله نظامی به اوکراین، افزایش چشمگیری پیدا کرد و اگر تحریمهای جدیدی علیه صنعت انرژی روسیه اعمال شود، قیمتها ممکن است از این هم بیشتر صعود کند.
جهان دوباره در چنگال شوک قیمت نفت گرفتار شده است. تنها در چند ماه، قیمت هر بشکه نفت خام از ۶۵ دلار به بیش از ۱۳۰ دلار رسیده که این امر باعث افزایش هزینههای سوخت، فشار تورمی و فشار بر مصرفکنندگان شده است. حتی پیش از جنگ روسیه و اوکراین نیز قیمتها به دلیل افزایش تقاضا و رشد محدود عرضه به سرعت در حال افزایش بود.
هفتهای که در نخستین روزش نفت ۱۳۹ دلاری را برای اولین بار در ۱۴ سال گذشته شاهد بودیم، قیمتها حدود ۵درصد کاهش یافت. این در حالی است که بهای طلای سیاه در هفته پیش از آن بیش از ۲۰درصد رشد کرده بود. نوسانات بازار نفت در شدیدترین حالت خود قرار دارد و این نشانه نااطمینانی عظیمی است که در مورد جنگ روسیه و اوکراین، تحریمهای اعمال شده بر نفت و اقتصاد ...
پس از اینکه مشخص شد اتحادیه اروپا به تحریمهای نفتی آمریکا و انگلیس علیه روسیه نمی پیوندد، بازارهای نفتی آرام شدند، اما هنوز قیمت نفت بالای 112 دلار در هر بشکه است.