امضای تفاهمنامههای همکاری بین ایران و روسیه در صنعت نفت و گاز که همزمان با سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به مسکو انجام شد، میتواند علاوه بر افزایش ظرفیت تولید ایران، امکان حضور فعالتر در بازاهای صادراتی جهان را برای ۲ کشور به دنبال داشته باشد.
صنعت پالایش و پخش در کشور به عنوان متولی اصلی تامین و توزیع سوخت و فرآوردههای نفتی علاوه بر عمل به تعهدات خود با هدف حفظ جریان پایدار سوخت، درحال برنامهریزی به منظور تغییر مسیر همسو با حرکتهای جهانی در بازار انرژی است.
معاون نفت، گاز و امور انرژی سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: با توجه به اهمیت تولید پایدار گاز و خدمت به هموطنان، مساعدتهای لازم در سازمان برنامه و بودجه برای کمک به انجام این رسالت مهم انجام میشود.
یکی از مهمترین و عمدهترین محصولات صنعت پتروشیمی در ایران، آمونیاک و اوره است. از آمونیاک و اوره بهطور عمده در تولید کودهای شیمیایی بهعنوان منبع غنی از نیتروژن استفاده میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پخش گفت: سوخت نیروگاهها را هر جا که با کمبود گاز مواجه شد، با سوخت مایع نفتگاز و نفتکوره جبران کردیم و الان هم وضعیت ذخیره سوخت مایع نیروگاهها مطلوب است.
معاون برنامهریزی وزیر نفت گفت: اجرای یک میلیون و ۴۶۰ هزار بشکه ظرفیت پالایشگاهی جدید و ارتقای کیفیت و کمیت پالایشگاههای موجود به بیش از ۵۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز دارد.
معاون وزیر نفت گفت: از ابتدای آذرماه تاکنون در مقایسه با پارسال، حدود یک میلیارد مترمکعب گاز بیشتر به بخش خانگی، تجاری و صنایع غیرعمده اختصاص یافته که نشاندهنده تابآوری بیشتر شبکه است.
در حالی که نمایندگان صرفا برای قانون قیر رایگان در بودجه امسال استفساریه به تصویب رساندند، باز هم کمیسیون تلفیق اشتباه قانون بودجه سال جاری را برای لایحه بودجه ۱۴۰۱ تکرار کرد.
مدیر اندیشکده سیاستگذاری ماهد با اشاره به ارزش پایین محصولات صادراتی صنعت پتروشیمی گفت: دلیل اصلی این موضوع علاوه بر رانت گاز ارزان، به حاشیه سود بالای صادرات مواد نیمه خام نیز برمیگردد.
با توجه به تأکید چندباره رهبری بر قانون پتروپالایشگاهها، لازم است پیشبرد سریعتر این موضوع، با محوریت وزارت نفت در دستور کار تمام دستگاههای مربوطه قرار گیرد تا روند کند گذشته جبران شود.
درحالی فردا جلسه هیئت واگذاری پالایشگاه کرمانشاه برگزار می شود که دو موضوع نحوه تشخیص اهلیت خریدار و تامین مالی باید توسط سازمان خصوصی سازی مورد بررسی قرار گیرد.
درحالی که حدود ۱۰ میلیون تن در سال گاز مایع در ایران تولید می شود، درخصوص مازاد بودن و هدررفت بین ۲۰ تا ۳۰ درصد این گاز مایع تولیدی، ابهاماتی وجود دارد که این ابهامات، نیازمند شفافسازی و تعیین تکلیف است.
آژانس بینالمللی انرژی (IEA) اعلام کرد تقاضای جهانی برای گاز طبیعی امسال به میزان اندکی رشد میکند، زیرا افت مصرف در اروپا مانع احیای پساکرونایی مصرف این سوخت میشود.
یک کارشناس ارشد حوزه نفت گفت: برای توسعه آزادگان یک قراراد 2 میلیارد دلاری با ژاپن منعقد کردیم، حتی برای اینکه فقط وارد مذاکره با این کشور شویم 4 میلیارد و 200 میلیون تومان به حساب نیکو واریز کردند که پول داشته باشد و پروژه را فاینانس کند، این بیانگر عزت در مذاکرات و روابط خارجی ما است و نشان میدهد ژاپن تا چه حد علاقمند است که فقط با ما حرف بزند.