مدیر دیسپچینگ شرکت گاز گفت: برای صادرات گاز دو مساله وجود دارد یکی تعهدات بین المللی و دیگری قرارداد های جدید که در حال حاضر قرار داد جدیدی برای صادرات گاز در دستور کار نیست.
درحالیکه صادرات گاز ایران به پاکستان و عمان چند سال است که دچار وقفه شده و برخی کارشناسان یکی از دلایل این مساله را وجود رقیبی به نام روسیه در منطقه عنوان میکردند، گویا اکنون ورق برگشته و رقیب دیرینه ایران در حوزه گاز میخواهد باب همکاری را بگشاید و از طریق ایران بازارهای جدیدی را برای گاز خود پیدا کند.
مدیر دیسپچینگ شرکت گاز، صادرات روزانه گاز به ترکیه را روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب اعلام کرد؛ یعنی ایران طی نیمه نخست امسال ۳.۷۲ میلیارد مترمکعب گاز به ترکیه صادر کرده است.
مدیر عامل اسبق شرکت ملی گاز ایران گفت: صادرات به اروپا با خط لوله فعلا امکانپذیر نیست ولی در آینده اگر قراردادی منعقد و اعتماد دو طرفه ایجاد شود، میتوانیم برای فاز 11 و یا میادین جدید سرمایه جذب کنیم که لازمه آن اعتماد، تکنولوژی، سرمایه و عزم راسخ است.
طی چهار ماه اخیر چهار میلیارد دلار وصول از صادرات گاز صورت گرفته که بهطور تقریبی معادل کل وصولیهای ایران از صادرات گاز در سال ۱۴۰۰ بوده و آن طور که مسوولان اعلام کردهاند صادرات گاز ایران در نیمه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافته است.
شرکت ملی گاز از مصرف بیش از ۱۰۹ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در کشور در نیمه نخست امسال خبر داد و اعلام کرد: صادرات گاز ایران در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۲ درصد افزایش یافته است.
کارشناس ازدیاد برداشت نفت گفت: صدور بی رویه مجوز برای توسعه پتروشیمیهای تولیدکننده متانول، سبب افزایش ناترازی گاز در کشور شده و اگر این روند ادامه یابد، صادرات گاز کاهش مییابد.
مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران گفت: در دولت سیزدهم ارتقای جایگاه ایران در زمینه تجارت گاز با ثبت رکورد بالاترین میزان فروش میعانات گازی در سه سال اخیر و افزایش ۶۴ درصدی درآمدهای صادرات گاز، وصول حدود ۱.۶ میلیارد دلار طلب گازی ایران از عراق محقق شد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: قطریها در نظر دارند که مازاد گاز را از طریق خط لوله به ایران برسانند و سپس با همکاری مشترک با ایران گاز را به اروپا ارسال کنند، اگر این پروژه اجرایی شود شاید امنیت انتقال گاز بیشتر تضمین شود یعنی خود اروپاییها درگیر سرمایهگذاری شوند و امنیت خط لوله را در ایران و ترکیه و هر مسیری که باشد حفظ کنند، اکنون مذاکراتی در این ...
سفیر اسبق ایران در اردن گفت: توسعه میدان آرش تابع پارامترهای خاصی است و یکی از پارامترهای اساسی توافق سهجانبه است اما دو کشور کویت و عربستان اقدام به بهرهبرداری کردند و در آخرین اجلاس مشترک که فروردین 1401 برگذار شد ایران حضور نداشت
ایران زیرساخت لازم برای واردات گاز روسیه حداقل به میزان 20 میلیارد متر مکعب در سال را داراست و میتواند با واردات گاز روسیه با قیمت مناسب و صادرات آن به قیمت بالاتر، خود را به هاب گازی منطقه تبدیل کند.