آدرس غلط اتاق تهران درباره افت شدید صادرات نفت ایران درحالی در فضای رسانهای بازتاب گستردهای پیدا کرد که بعد از امضای سند همکاری 25 ساله، صادرات نفت ایران به چین 8 برابر شد.
از اواخر شهریور سال گذشته که خبر حرکت تانکرهای حامل سوخت ایران به سمت لبنان در رسانهها منتشر گردید، شایعاتی مبنی بر ارسال رایگان سوخت ایران به لبنان خوراک رسانههای معاند و برخی در فضای مجازی تبدیل شده است.
اموال بلوکه شده ایران در حسابهای رسمی مربوط به صادرات نفت قبل از اعمال تحریمها است و همه ارز حاصل از صادرات نفت و محصولات هیدروکربوری در شرایط تحریم به کشور بازمیگردد.
اوپک در جدیدترین گزارش خود اعلام کرد: متوسط قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در ماه جولای ۲۰۲۲ (تیر 1401) به 107.63 دلار رسیده و متوسط قیمت نفت ایران در 7 ماه نخست امسال حدود 41 دلار افزایش داشته است.
نماینده سابق ایران در اوپک گفت: در شرایط فعلی که اروپا درگیر بحران انرژی شده، یک فرصت مثبت برای خودنمایی ایران ایجاد شده است که می تواند نتایج خوبی را به دنبال داشته باشد.
قیمت نفت به کانال ۹۰ دلار بازگشته؛ کارشناسان معتقدند عمر سلاح انرژی روسیه به روزهای پایانی خود رسیده و بازار اروپا تقریبا خود را با نبود نفت وگاز روسیه تطبیق داده و فرصت کمی برای ایران باقی مانده است.
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: امضای تفاهمنامه سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری شرکتهای روسی در ایران، گامی بزرگ و مثبت برای شکست بنبست ۱۰ ساله سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز ایران است.
یک کارشناس اقتصاد انرژی، جذابترین حوزه سرمایهگذاری در ایران را صنعت نفت دانست و گفت: امیدواریم توافق با روسیه به مرحله امضای قراردادهای مطلوب برای کشور برسد، اما باید با دیپلماسی انرژی فعال بهدنبال سرمایهگذاران علاقهمند دیگری نیز برای حضور در ایران بود.
طبق گزارش رویترز، صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران به ونزوئلا به 6 میلیون بشکه در ماه معادل 200 هزار بشکه در روز رسیده است، درحالی که این رقم در دولت قبلی صفر بود.
رئیس دفتر مطالعات انرژی وین گفت: تولیدکنندگان عمده نفت برای حفظ سهم خود از بازار، همواره نقشهراه و استراتژی بلندمدتی را طراحی و اجرا میکنند که یکی از آنها، سهامدار شدن در پالایشگاههای فراسرزمینی است.