سناتورهای آمریکای برای انحراف افکار عمومی میگویند که اوپکی ها برای رشد قیمت نفت تبانی کردند. حال آنکه کارشناسان انرژی بازی های سیاسی آمریکا و تحریم تولیدکنندگان نفتی را دلیل گرانی طلای سیاه می دانند.
شش منبع آگاه اعلام کردند اوپک پلاس با وجود پیش بینی کاهش بیشتر تولید نفت روسیه، احتمالا به توافق فعلی ادامه می دهد و در نشست پنجم مه، با افزایش اندک تولید برای پنجم ژوئن موافقت می کند.
شرکت ملی نفت ابوظبی "ADNOC" به حداقل سه خریدار در آسیا اطلاع داده است که هیچ تخفیفی برای فروش نفت اعمال نخواهد کرد و قیمتها همانند قیمت ماه قبل خواهد بود.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: قائدتا بازگشت کامل ایران میتواند روی قیمتها تاثیرگذار باشد و ثبات عرضه را تقویت کند، مشروط بر اینکه بتوانیم همان حجم قبل از تحریم را وارد بازار کنیم.
عربستان در ماه فوریه ۳۰۷/ ۷ میلیون بشکه در روز نفت خام به بازارهای جهان صادر کرده که بالاترین میزان صادرات عربستان از آوریل ۲۰۲۰ است. بهگزارش اویل پرایس، صادرات نفت خام عربستان در ماه فوریه به بالاترین رقم از آوریل ۲۰۲۰ و جنگ قیمت این کشور با روسیه رسید.
جهان دوباره در چنگال شوک قیمت نفت گرفتار شده است. تنها در چند ماه، قیمت هر بشکه نفت خام از ۶۵ دلار به بیش از ۱۳۰ دلار رسیده که این امر باعث افزایش هزینههای سوخت، فشار تورمی و فشار بر مصرفکنندگان شده است. حتی پیش از جنگ روسیه و اوکراین نیز قیمتها به دلیل افزایش تقاضا و رشد محدود عرضه به سرعت در حال افزایش بود.
دبیرکل اوپک اعلام کرد اوپک روی وقایعی که به افزایش قیمتهای جهانی نفت منتهی شده اند، کنترلی ندارد و ظرفیت کافی در سطح جهانی برای بجران از دست رفتن عرضه روسیه وجود ندارد.
یک کارشناس بازار نفت با اشاره به اینکه رشد قیمت نفت در شرایط فعلی به دلیل تنشهای سیاسی و کاهش عرضه است، گفت: ورود نفت ایران به بازارهای جهانی میتواند تا حد زیادی قیمت نفت را کنترل کند.
کمیته فنی اوپک پلاس در سناریوی پایه خود پیش بینی مازاد عرضه بازار نفت در سال ۲۰۲۲ را به میزان ۲۰۰ هزار بشکه در روز کاهش داد و ۱.۱ میلیون بشکه در روز برآورد کرد.
طی یک هفته اخیر بازار نفت فراز و فرودهای بسیاری به خود دیده که سبب افزایش قیمت این کالای اساسی به مرز 97 دلار و به دنبال آن بالا رفتن قیمت نفت اوپک به بالای 95 دلار شده است.
تولیدکنندگان نفت از ابتدای سال ۲۰۲۲ تاکنون رشد حداکثر ۲۰ درصدی قیمتها را تجربه کرده اند که مشوق سرمایه گذاری بیشتر در بخش بالادستی و تولید بالاتر خواهد بود.
افزایش جهانی بهای نفت در ماههای اخیر، اقتصاددانان را بر آن داشت تا درباره افزایش تورم و کاهش رشد اقتصادی به ویژه در کشورهای وارد کننده نفت، هشدار دهند.
صادرات نفت ایران در ژانویه از یک میلیون بشکه فراتر رفت. با احتساب بهای ۸۵.۵ دلاری برای بشکه می توان درآمد نفتی کشور در ماه گذشته را ۲.۵۶ میلیارد دلار و سهم هر ایرانی از آن را ۸۳۵ هزار تومان دانست.
طی ماههای گذشته قیمت نفت در بازار جهانی افزایش چشم گیری داشته و حالا ورود نفت ایران به بازار میتواند مرهمی برای زخم افزایش قیمت بنزین بر اقتصاد آمریکا باشد.