چالشهای پیش روی صنعت انرژیهای تجدیدپذیر بسیار زیاد است. فشارهای سیاسی، سیاستهای دولت ها، نفوذ شرکتها، زیرساختهای قدیمی، فقدان سیستم ذخیره سازی، باتری مناسب و سناریوی بازار کنونی مانع از پذیرش گستردهتر صنعت انرژیهای تجدیدپذیر در سراسر جهان شده اند. به رغم این عوامل، انرژیهای تجدیدپذیر به عنوان وسیلهای برای کاهش تغییرات اقلیمی مورد پذیرش جهانی ...
سالانه حدود صد میلیارد دلار انرژی برق و گاز در کشور توزیع می شود با این وجود در ماه های سرد سال به دلیل کمبود گاز مجتمع های بزرگ پتروشیمی و فولادی و واحدهای بزرگ تولیدی از مدار تولید خارج و چندین میلیارد دلار خسارت به اقتصاد ملی وارد می گردد.
بیش از یک هفته پیش بود که زمزمهها پیرامون بازگشت نرخ خوراک گاز صنایع به محاسبه فرمولی شدت گرفت و این موضوع در کنار سایر اخبار مثبت ریز و درشت به سبز یکدست و مستمر در این مدت انجامید. درحالیکه بازار سرمایه در انتظار یک مصوبه شفاف و رسمی در این خصوص بود، روز گذشته احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی، مصوبه سرنوشتساز برای بازار سرمایه و صنایع ...
صنعت هوافضا در انتخاب روانکار بسیار گزینشی و با حساسیت خاصی عمل می نماید. روانکارها بر اساس درجه ویسکوزیته، شرایط عملکرد، نوسانات جوی و فاکتورهای فضا، مباحث زیست محیطی و میزان عمر طولانی آنها ارزیابی می شوند.
مدیرعامل پتروشیمی مروارید: اصلاح گاز طبیعی یک فرآیند تولید پیشرفته و بالغ است که بر اساس زیرساختهای تحویل خط لوله گاز طبیعی، موجود است. امروزه ۹۵درصد هیدروژن تولید شده در ایالات متحده از طریق اصلاح گاز طبیعی در نیروگاههای مرکزی بزرگ ساخته میشود. این یک مسیر فناوری مهم برای تولید هیدروژن در کوتاهمدت است. چگونه کار میکند؟ گاز طبیعی حاوی متان ...
اقتصاد ایران تحت شدیدترین تحریمها قرار دارد و اولین بخشی که به شدت از این موضوع تاثیر گرفته؛ صادرات و فروش نفت و درآمدهای حاصله است. با اینحال دولت رئیسی میگوید درآمد نفتیاش هشت برابر شده است. سوال مهم این است که درآمد نفتی در اقتصاد ایران چه میشود و در کجا به مصرف میرسد؟
به این ترتیب بیثباتی در حوزه سیاستگذاری اقتصادی در کشور این مرتبه گریبان صنعت پتروشیمی کشور را گرفته و امکان برنامهریزی بلندمدت را برای فعالان این بخش از میان برده است.
برخی معتقدند ایران از نظر دانش فنی فرآیندهای صنعت پتروشیمی حرفی برای گفتن ندارد. گرچه مشاهده میشود که شرکتهای ایرانی زیادی در حال به دست آوردن بازار خود و ارائه خدماتی ممتاز و قابل قبول هستند.
صنعت پتروشیمی کشور در حال حاضر دچار مسائلی است که تبار آنها به دورهای از تاریخ توسعه این صنعت برمیگردد که در آن تسلط نگاه کوتاهمدت در دولت و نهادهای عمومی موجب شد به جای توجه به زنجیره میانی، تمام منابع تخصیصی در بالادست سرمایهگذاری شود.
سرپرست وزارت صمت عنوان کرد که تقاضاها در حوزه مواد اولیه شفاف میشود. او در نشستی با معاونان وزارتخانه همچنین تاکید کرد که فرآیند تامین مواد اولیه پتروشیمی و فولاد را مدیریت میکنیم.
آخرین وضعیت تولید، بازار و روند تکمیل زنجیره ارزش متانول در جهان در نشست تخصصی «صنعت پتروشیمی و زنجیرههای ارزش مرتبط» در چهاردهمین همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران، تشریح شد.
داستان بنزین، به مسالهای پیچیده تبدیل شده که حفظ نرخ فعلی آن یک درد است و افزایش قیمت آن یک درد دیگر. فرارو در راستای پیگیری این موضوع، با طرح این پرسش که چرا به طور مداوم موضوع افزایش قیمت و نحوه عرضه «بنزین» در بازههای زمانی مختلف مسالهساز میشود، دیدگاه چهار کارشناس حوزه انرژی و اقتصاددان را جویا شده است
ایران دومین کشور ارزان از نظر قیمت بنزین است؛ اما این تمام واقعیت نیست زیرا هزینه ای که ایرانی ها برای سوخت پرداخت می کنند نسبت به سطح درآمدیشان نه تنها پایین نبوده بلکه از بسیاری کشورها بالاتر است.
دلیل شروع جمعآوری کارتهای سوخت جایگاهداران چیست؟ به گفته نماینده مجلس این طرح با هدف ساماندهی نظام توزیع بنزین و کاهش قاچاق سوخت تعریفشده که تقاضای شخصی را هم مورد هدف قرار دادهاست.
مدیرکل پیشین امور اوپک و روابط با مجامع بینالمللی انرژی وزارت نفت میگوید: درشرایط کنونی ایران و عربستان میتوانند از فرصت ایجاد شده برای توسعه همکاریهای خود در حوزه نفت و گاز استفاده کنند، در این بین چین نیز حامی این مساله خواهد بود و به نظر میرسد که مثلث قدرت شکل میگیرد.
شرکت ملی گاز همانند دیگر شرکتهای دولتی از سال ۱۳۹۸ مکلف به ارائه صورتهای مالی به مجلس شد، اما این شرکت پس از ارائه صورت مالی در دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، صورتهای مالی ۱۴۰۰ را به مجلس ارائه نکرد.
واحدهای پتروشیمی همچنان هر کیلو اوره را به قیمت ۷۹۶ تومان به شرکت خدمات کشاورزی می فروشند. این در حالی است که این کود در بورس بین ۸ الی ۱۲ هزار تومان قیمت گذاری می شود و قیمت آن در بازار آزاد گاهی به بالای ۱۵ هزار تومان هم می رسد.
خبر تغییر نرخ دلار از ۳۶۴۸۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان در محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی عرضه شده در بورس کالا سبب نگرانی فعالان این صنعت شد. به نظر می رسد سیاست گذاران چشم اندازی در مورد روند نرخ ارز ندارند و هنوز در مورد مبنا قرار دادن نرخ نیمای ۲ و یا تداوم نرخ دستوری نیمای فعلی با هم به توافق نرسیده اند.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر مسئله عمده این است که قراردادها به صورت 1000 بشکهای است و این میزان با آخرین قیمتها اگر بین 65 تا 66 برای نفت سنگین و میعانات ضربدر 37 هزار تومان رقم قابل ملاحظهای میشود، امیداوریم اندازه معاملات کوچکتر شود تا افراد حقیقی بیشتری مشارکت کنند.