وزیر نفت دولت سیزدهم به خاطر شعار مرگ بر آمریکا که جزو باورهای استکبارستیزانه ایران به شمار می رود مورد هجمه منتقدانی قرار گرفته که با این انتقادات، به دنبال کم اثر جلوه دادن دیپلماسی فعال انرژی دولت سیزدهم هستند تا سرپوشی بر ناکارآمدی وزارت نفت در دولت قبل در عرصههای مختلف بگذارند.
اوپک در دیدار اخیر وزیران این گروه و متحدانش، بدون این که به موضوع تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بپردازد، افزایش اندک تولید برای ماه میلادی آینده را تصویب کرد.
پروفسور «جان دان» استاد دانشگاه کمبریج انگلستان معتقد است عربستان با بهره برداری از میدان گازی آرش به دنبال استفاده از فرصت های ایجاد شده برای صادرات گاز طبیعی مایع به اروپا به جای روسیه است.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر برجام به نتیجه مثبت برسد، ما میتوانیم با گرفتن امتیازات و تضمینهای مناسب از امریکا و اروپا در راستای منافع ملی و رعایت خط قرمزها امتیاز بگیریم و خیلی از مشکلات را حل کنیم و وارد گردونه تولید نفت 4 میلیون بشکه نفت در روز شویم.
سناتورهای آمریکای برای انحراف افکار عمومی میگویند که اوپکی ها برای رشد قیمت نفت تبانی کردند. حال آنکه کارشناسان انرژی بازی های سیاسی آمریکا و تحریم تولیدکنندگان نفتی را دلیل گرانی طلای سیاه می دانند.
آکشات پاثی و ویل ماتیس در گزارشی در بلومبرگ نوشتند که با توجه به قیمت نفت بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه و جنگ روسیه علیه اوکراین که بر خطر اتکا به سوخت فسیلی میافزاید، به نظر میرسد زمان بسیار خوبی برای تسریع گذار از سوختهای آلاینده است. با این حال واقعیت آنقدرها هم که به نظر میرسد ساده نیست.
معاون پیشین بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت گفت: نمیتوانیم به کشور همسایه بگوییم منتظر بماند تا ما اختلافمان را با دنیا حل و بعد باهم بهرهبرداری کنیم، کلا در میادین مشترک نفت و گاز هر کشوری میتواند زودتر بهرهبرداری کند و مانعی در این خصوص وجود ندارد.
یک کارشناس ارشد مدیریت منابع آبی گفت: در منظر توسعه اقتصادی، انبوهی از متغیرها و با همبستگیهای بسیار پیچیده چنان بر یکدیگر تاثیر میگذارند که تحلیل و تشخیص آنچه درست است را با مشکل روبرو میکنند. در این میان، از سال ۱۳۲۲ تاکنون، مدیریت منابع آب کشور از دو فنآوری پمپ و بتن آسیب جدی دیده است.
اقدام اخیر شرکت انرژی دولتی گازپروم روسیه در قطع عرضه گاز به لهستان از طریق خط لوله یامال، بار دیگر نگرانیهای عرضه را تجدید کرد، زیرا روسیه و غرب درباره تقاضای مسکو برای پرداخت پول گاز به روبل اختلاف دارند.
عملکرد پتروشیمی مسجد سلیمان و گزارشهای برخی نهادهای نظارتی در خصوص عدم شفافیت در فرآیندهای مالی و درج اطلاعات مناقصهها و مزایدهها، به برکناری مدیرعامل این پتروشیمی منجر شد.
وزارت نفت برای جلوگیری از آلودگیهای محیطی بر آن شد به فکر جمعآوری گازهای همراه نفت بیفتد، البته ایران در طول سالهای اخیر، تحرکاتی جدی برای تعیین تکلیف این مقوله داشته است.
قاعدهای وجود ندارد که طرف تحریمکننده همیشه برنده باشد و تحریمشونده بازنده. درباره اروپا و روسیه، تحریم نفتی میتواند به یک بازی باخت-باخت منجر شود؛ چراکه از یکسو روسیه نفت کمتر، ارزانتر و پرهزینهتری خواهد فروخت و از سوی دیگر، اروپا با کمبود عرضه مواجه میشود و خطر تعطیلی برخی پالایشگاههایی که خوراک خود را از روسیه تامین میکنند نیز قاره سبز را ...