افزایش قیمت محصولات پتروشیمی به دنبال افزایش قیمت نفت اتفاق افتاد. حال مقامات عربستانی می گویند قیمت فراورده های پتروشیمی تا انتهای سال بعد کاهش نخواهد یافت.
رئیس پژوهشکده اقتصاد انرژی مؤسسه مطالعات بینالمللی انرژی با تبیین انتخابهای اروپا برای جایگزینی گاز روسیه گفت: ایران میتواند با توجه به شرایط کنونی سهم و درآمد خود را از صادرات گاز در بازارهای مختلف افزایش دهد.
از مسائل اساسی بازار کنونی نفت، تأمین تقاضا در فصل تابستان در شرایط پایین بودن سطح ذخیره نفتخام و فرآوردههای نفتی است، سطح ذخیرهسازی نفت در شرایط حاضر به کمترین مقدار خود طی چند سال تنزل کرده و این مشکل برای ذخیرهسازی فرآوردههای نفتی بهمراتب دشوارتر از نفت است.
در سفر وزیر نفت ایران به کشورهای آمریکای لاتین، بستر مناسبی برای سهامدار شدن ایران در 3 پالایشگاه فراسرزمینی و آغاز صادرات نفت سنگین ایران به ونزوئلا فراهم شد.
طبیعی است روسیه، تحریم شده و برای فروش محصولات خود با محدودیت روبهرو است، برای عبور از این چالشها، چارهای ندارد، جز اینکه تخفیفهای قابلتوجهی ارایه کند تا توجه متقاضیان بازار نفت (و سایر بازارها) را به خود جلب کند.
رشد حجم معاملات پلیمرها در بورسکالا موجب شد تا رشد نرخ در بازار آزاد تعدیل شود و البته همین موارد به کاهش نگرانیها از دورنمای نوسان نرخ و تغذیه کامل صنایع تکمیلی منتهی شد، اگرچه تا هفته گذشته روند کلی قیمتها براساس نرخهای پایه در بورسکالا افزایشی بوده است.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: روسیه رقیب جدی برای گاز ایران است و از هیچ تلاشی برای حاشیهای کردن ایران در بازار گاز صرفنظر نکرد. ایران از اواسط دهه ۱۹۷۰ میلادی به اتحاد شوروی سابق گاز صادر میکرد. یکی از اقدامات اشتباه ایران در اولین ماههای پس از پیروزی انقلاب اسلامی، متوقف کردن صادرات گاز به شوروی سابق بدون دلیل مشخص و کارشناسیشده بود.
صنایع تکمیلی پتروشیمیایی با محوریت پلیمرها بهعنوان اشتغالزاترین صنعت ایران با افزایش محسوس تقاضا روبهرو شده که به رکورد ۲۶ماهه خود در هفتههای اخیر دست یافته است.
در شرایط فعلی جهان، عوامل فاندامنتال بیش از تحلیل های تکنیکال برای پیش بینی قیمت نفت در بازارهای جهانی به معامله کنندگان کمک خواهند کرد که باید برای کاهش ریسک سرمایه این عوامل را شناخت.
رئیس موسسه مطالعات بینالمللی انرژی گفت: استراتژی امنیت انرژی چین، اجازه وابستگی به نفت روسیه را نمیدهد و تجربه اروپا در وابستگی به انرژی روسیه جلوی چشمان چینیهاست.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه اروپا را بازار خودش میداند و تمایلی ندارد ایران به افزایش تولید برسد، در نظر داشته باشیم سال ۲۰۲۵ شرایط بازار اروپا و رابطه با روسیه با ۲۰۲۱ متفاوت خواهد بود، اروپا روسیه را کنار نمیگذارد واردات نفت و ال ان جی و گاز را صفر نمیکند اما به شدت کاهش خواهد داد، بنابراین روسیه مسلما جایگاه خود را در حوزه نفت و گاز ...
پایگاه تحلیلی و خبری آرگوس مدیا نوشت: ایران پس از سفر وزیر نفتش به نزوئلا برای حمایت از بخش نفت تحریم شده ونزوئلا وارد عمل شده و به جز میعانات گازی، نفت خام سنگین خود را نیز به این کشور ارسال می کند.
در حالی که برخی فعالان صنفی فولاد ادعای جایگزینی روسها در بازار فولاد ایران را مطرح کرده و پیگیر صادرات حداکثری این محصول بدون توجه به تنظیم بازار داخل هستند، به اذعان مدیران وزارت صمت، بازار فولاد ایران و سیاست صادراتی آن تغییر نکرده است.
معاون مالی و اقتصادی صندوق ضمانت سرمایهگذاری صنایع کوچک پیشنهاد کرد که در ادامه اصلاحات اقتصادی دولت، یارانه انرژی واحدهای صنعتی بزرگ که فقط افراد خاصی از آن بهره مند میشوند حذف شود و گفت: همچنین در زمینه اصلاح نظام یارانه کالاهای اساسی باید افزایش قیمت کالاهای دیگر ناشی از افزایش قیمت چهار قلم کالای اساسی، بررسی و محاسبه و به یارانه جدید اضافه شود ...
از زمان دولت هاشمی رفسنجانی و بعد در دولت اصلاحات همیشه بین ایران و عمان بحث بر سر صادرات گاز و استفاده ایران از ظرفیت مازاد کارخانه تبدیل گاز طبیعی به الانجی مطرح بوده است و این مذاکرات همیشه تداوم داشته است، اما مشکلاتی هم در مسیر اجرای این توافق طرفین بوده است.
سفیر سابق ایران در چین گفت: چینیها از سالها قبل بازار خود را روی روزانه حداقل 500 تا 600 هزار بشکه نفت ایران بستهاند و در طول 10 سال گذشته این ارقام بیشتر شده و کمتر نشده است. حتی اگر به ضررشان باشد، نفت ایران را حفظ میکنند.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تاکید بر اینکه در اجرای پروژههای نفتی معطل شرکتهای خارجی نمیمانیم، گفت: در دولت قبل و با کاهش تولید به دلیل تحریمها، حدود یک میلیون بشکه از ظرفیت تولید نفت کشور از دست رفته بود که در دولت سیزدهم و با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیون دلاری این ظرفیت احیا شد.