براساس گزارش شرکت ملی نفت ایران، میزان گازی که از طریق مشعل می‌سوزد، در سال 1401 به 19.26 میلیارد متر مکعب افزایش می‌یابد، اما بعد از آن با تکمیل پروژه‌ها، روند نزولی فلرینگ آغاز شده و سال 1404 میزان فلرینگ به صفر می‌رسد.
plusresetminus
تدوین برنامه جمع‌آوری گازهای مشعل/ پرونده فلرینگ تا 1404 بسته می‌شود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، گاز همراه نفت شکلی از گاز طبیعی است که با رسوبات نفتی یا به صورت محلول در نفت خام پیش از ورود به واحد بهره‌برداری یافت می‌شود و چون فناوری کنترل آن فعلا نصب نشده است،‌ از طریق مشعل‌های مرتفع در آسمان می‌سوزد.
مطابق آمار موسسه بی.پی در سال ۲۰۲۱ ایران با ۱۸.۵ میلیارد متر مکعب پس از روسیه و بالاتر از عراق در جایگاه دوم گازهای سوزانده شده مشعل (فلرینگ) دنیا قرار دارد.
طبق این گزارش حجم صادرات گاز ایران در سال گذشته ۱۷.۳ میلیارد متر مکعب بوده و این یعنی ایران بیش از رقم صادرات گاز، اتلاف گاز از طریق فلرینگ دارد.
جزئیات برنامه وزارت نفت برای جمع‌آوری گازهای مشعل
جواد اوجی وزیر نفت در آیین امضای هشت قرارداد جمع‌آوری گازهای مشعل در اسفندماه سال گذشته عنوان کرد که همه گازهای مشعل تا پایان دولت سیزدهم جمع آوری می‌شود و پرونده فلرینگ در ایران بسته خواهد شد.
براساس گزارش شرکت ملی نفت با عنوان «طرح‌های جلوگیری از سوزاندن گازهای همراه» (تصویر 1)، طبق برنامه‌ریزی انجام شده، میزان گاز مشعل در سال 1401 به 19.26 میلیارد متر مکعب افزایش می‌یابد، اما بعد از آن با تکمیل پروژه‌ها، روند نزولی فلرینگ آغاز شده و در سال 1404 میزان فلرینگ به صفر می‌رسد.

تصویر 1
با توجه به اینکه 75 درصد از تولید نفت کشور در مناطق نفت‌خیز جنوب انجام می‌شود، طبیعتا میزان فلرینگ در آن هم بیشتر است.
تصویر 2 جزئیات مربوط به میزان گاز تولیدی و گاز مشعل در 5 منطقه عملیاتی مناطق نفت‌خیز جنوب را در 9 ماهه ابتدای 1401 نشان می‌دهد.

تصویر 2
جمع‌آوری گازهای مشعل یکی از وعده‌های مهم وزارت نفت دولت سیزدهم است که امیدواریم محقق شود تا به جای هدررفت منابع هیدروکربوری کشور، بتوانیم با صادرات آن، بازار گاز ایران را به دو برابر توسعه دهیم.
در این زمینه لازم است از توان مهندسی شرکتهای دانش بنیان داخلی نیز استفاده شود.
پایان پیام/.
https://naftara.ir/vdcd.j0k2yt0nza26y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما