سخنگوی جایگاهدارن کشور با اشاره به اجرای طرح محدودیت سوختگیری در همه استانهای کشور بجز تهران گفت: شهروندان میتوانند در هر بار مراجعه به جایگاه سوخت ۳۰ یا ۴۰ لیتر بنزین دریافت کنند.
استقبال صنایع پایین دست از چهارمین نمایشگاه «حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی» یکی از موضوعات مورد توجه این دور از نمایشگاه حمایت از ساخت داخل است. اما به نظر می رسد که برنامه توسعه صنایع تکمیلی و پایین دستی صنعت پتروشیمی به شکل ویژه در دستور کار مدیران هلدینگ خلیج فارس است.
در حاشیه برگزاری نمایشگاه حمایت از ساخت داخل در صنعت پتروشیمی و در راستای افق نهایی منطقه ویژه اقتصادی لامرد، از انعقاد قرارداد احداث دو طرح پتروشیمی عظیم جهت سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی لامرد رونمایی شد.
عرضه ارز پتروشیمیها در سامانه نیما حذف شده و کشف قیمت از طریق مزایده در مرکز مبادله صورت خواهد گرفت. ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی نیز تنها به اقلامی مانند دارو و نهادههای دامی تعلق خواهد گرفت.
در چهارمین نمایشگاه و همایش تخصصی حمایت از ساخت داخل و دانش بنیـان در صنعت پتروشیمی، پالایش و پتروپالایشی، بیش از ۲۰۰ تفاهم نامه، موافقت نامه و قرارداد به ارزش بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان امضاء شد.
مدیرعامل پتروشیمی شازند افزود: راهاندازی واحد استحصال رودیوم از کاتالیست مستعمل و تولید کاتالیست روپک شرکت پتروشیمی شازند به عنوان یکی از پنج دستاورد فناورانه شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی کشور انتخاب و رونمایی و مراحل راهاندازی استحصال رودیوم با موفقیت سپری شده است.
مهدی رضایتی گفت: سقف ۵ هزار تومانی برای خوراک پتروشیمیها در زمستان سال ۱۴۰۰ تعیین شد و نرخ دلار نیمایی از آن زمان تاکنون افزایش قابل توجهی داشته است. ضمن اینکه با فرض دلار ۴۰ هزار تومانی هم خوراک پتروشیمیها به سقف ۷ هزار تومان نخواهد رسید. بنابراین قطعاً نرخ خوراک پتروشیمیها بصورت دلاری در سال ۱۴۰۲ ارزانتر از امسال خواهد بود.
با حضور مسئولان سازمان منطقه آزاد اروند در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی، راهکارهای جذب و افزایش سهم استان خوزستان از سرمایهگذاری در حوزه صنایع پایین دستی پتروشیمی بررسی شد.
ایران اکنون چهارمین مصرفکننده عمده گاز در جهان پس از کشورهای آمریکا، روسیه و چین است و بهترتیب کشورهای کانادا، قطر، ترکمنستان و نروژ در جایگاههای بعد قرار دارند.
کارشناس انرژی گفت: چین بزرگترین فاینانسور دو جانبه در دنیاست. آمارهای منتشر شده نشان می دهد که مقدار فایناس های صورت گرفته از سوی این کشور تا پایان ۲۰۲۱ بیش از ۶ برابر بانک جهانی است.