صادرات گاز طبیعی مایع (الانجی) روسیه در اکتبر تقریبا به رکورد بالایی رسید و نشان داد جهان در آستانه زمستان سرد، همچنان به این صادرکننده بزرگ وابسته است.
مدیرعامل نفت پاسارگاد گفت: عملیات احداث چهار مخزن ذخیره قیر با ظرفیت ۲۰ هزار تن در این کارخانه ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و با تکمیل آن میزان انبار قیر به ۵۰ هزار تن خواهد رسید.
مدیرعامل شرکت پتروشیمی تبریز از پیشرفت ۱۵ درصدی پروژه پلیاتیلن سنگین این شرکت با ظرفیت سالانه ۳۱۰ هزار تن خبر داد و گفت: با راهاندازی این پروژه، صادرات پتروشیمی تبریز به حدود سه برابر رقم کنونی میرسد.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی با بیان اینکه عمده پالایشگاه ها قدیمی بوده و امکان تولید محصولات با ارزش افزوده بالا را ندارند، گفت: ۲۳ درصد فرآورده ها به نفت کوره تبدیل می شوند.
مدیر توسعه صنایع پاییندستی پتروشیمی گفت: صنایع پاییندستی پتروشیمی که در شرایط رکود قرار دارند و یا کمتر از ظرفیت اسمی خود تولید دارند، عارضهیابی و احیا میشوند.
به تازگی از سوی برخی کارشناسان اعلام شده که مخازن گاز اروپا برای زمستان امسال ۱۰۰ درصد پر شده و قیمت گاز سقوط کرده است، موضوعی که به گفته کارشناسان میتواند زمستان نسبتا بدون مشکلی را امسال برای اروپایی ها رقم بزند و از سویی دیگر هنوز پنجره برای صادرات گاز مایع ایران به این قاره در سالهای آینده باز است.
معاون اسبق بازرگانی و امور بینالملل وزارت نفت معتقد است: اگر زمان خاتمی صادرات گاز ایران به اروپا رقم میخورد اکنون جنگ اوکراین اتفاق نمیافتاد و عملا روسیه رقیب ما بود.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: روسها برای حل مشکلات خودشان از ما استفاده ابزاری میکنند و در نهایت با اروپا و امریکا صلح خواهند کرد و ما تکلیفمان شخص نیست که چگونه این ضرر و زیان را جبران کنیم به همین جهت باید این مسئله کالبدشکافی شود و بدانیم تصمیماتی که میگیریم در بلندمدت چه ضرر و یا سودی برای ما دارد.
سفیر اسبق ایران در ترکیه گفت: باید قرارداد گازی با آنکارا را حفظ کنیم همانگونه که ترکها هم علاقمند به تداوم قرارداد هستند، بنابراین ما نباید مرز تخفیف را به تنش بکشیم.
کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر ایران با ایجاد پالایشگاه در کشورهای دیگر بتواند مشتقاتی را ایجاد کند که آن کشورها به آن ها نیاز دارند، در حقیقت، یک زیرساخت دائمی برای جلوگیری از خام فروشی ایجاد کرده است.
استاد دانشگاه شریف با اشاره به رقابت تهران و مسکو در بازارهای انرژی گفت: به بهانه مصرف بالا نباید وارد کننده گاز شویم بلکه باید به فکر بهینه سازی مصرف و صادرات بیشتر گاز به همسایه ها باشیم.
در خبری عجیب و محیّرالعقول که واکنش های زیادی را در صنعت پتروشیمی به همراه داشت در روز ملی صادرات، پتروشیمی شیراز و سرپرست آن به عنوان صادرکننده برتر و نمونه کشور در سال ۱۴۰۱ انتخاب شد!
معاون وزیر نفت در امور مهندسی با اشاره به اهداف کشور برای صدور خدمات فنی و مهندسی به کشورهای همسایه گفت: تحقق این هدف بدون تدوین و اجرای دقیق استانداردسازی در صنعت نفت مقدور نیست.
عضو کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی گفت: باید به صادرات برق و گاز توجه ویژه شود، این امکان وجود دارد که به اروپا صادرات داشته باشیم، اگر به صورت فیوچر قراراداد منعقد کنیم با درآمد آن میتوانیم روی پروژههای ناتمام تمرکز و سرمایهگذاری کرده و عقبماندگیها را جبران کنیم.