اوپک در دیدار اخیر وزیران این گروه و متحدانش، بدون این که به موضوع تحریمهای اتحادیه اروپا علیه روسیه بپردازد، افزایش اندک تولید برای ماه میلادی آینده را تصویب کرد.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر برجام به نتیجه مثبت برسد، ما میتوانیم با گرفتن امتیازات و تضمینهای مناسب از امریکا و اروپا در راستای منافع ملی و رعایت خط قرمزها امتیاز بگیریم و خیلی از مشکلات را حل کنیم و وارد گردونه تولید نفت 4 میلیون بشکه نفت در روز شویم.
سناتورهای آمریکای برای انحراف افکار عمومی میگویند که اوپکی ها برای رشد قیمت نفت تبانی کردند. حال آنکه کارشناسان انرژی بازی های سیاسی آمریکا و تحریم تولیدکنندگان نفتی را دلیل گرانی طلای سیاه می دانند.
آکشات پاثی و ویل ماتیس در گزارشی در بلومبرگ نوشتند که با توجه به قیمت نفت بیش از ۱۰۰ دلار در هر بشکه و جنگ روسیه علیه اوکراین که بر خطر اتکا به سوخت فسیلی میافزاید، به نظر میرسد زمان بسیار خوبی برای تسریع گذار از سوختهای آلاینده است. با این حال واقعیت آنقدرها هم که به نظر میرسد ساده نیست.
اقدام اخیر شرکت انرژی دولتی گازپروم روسیه در قطع عرضه گاز به لهستان از طریق خط لوله یامال، بار دیگر نگرانیهای عرضه را تجدید کرد، زیرا روسیه و غرب درباره تقاضای مسکو برای پرداخت پول گاز به روبل اختلاف دارند.
یک مقام آگاه در وزارت نفت میگوید که «صادرات نفت ایران از آذرماه ۱۴۰۰ تقریباً به ثبات نسبی رسیده است و اگرچه هر ماه افزایش نسبی داشته اما روی کانال ۴۰ درصد افزایش نسبت به ابتدای دولت به پایداری رسیده است.
طبق گزارش صورت مالی، گروه شرکت ملی پالایش و پخش از زیاندهی 5 هزار میلیارد تومان در سال 98 به سوددهی 22.6 هزار میلیارد تومانی در سال 99 تغییر وضعیت داده است.
پدیدار رییس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی تهران گفت: با توجه به رشد قیمت نفت در بازارهای جهانی و همچنین افزایش میزان صادرات، احتمال می رود درآمد ارزی ایران ۵۰ درصد بیش از رقم در نظر گرفته در بودجه باشد.
مدیر کل پیشین امور اوپک و ارتباط با مجامع انرژی وزارت نفت میگوید: به طور قطع برخی نمیخواهند بازیگرانی مثل ایران و یا ونزوئلا که ذخایر بزرگ نفت و گاز دارند دوباره بعنوان تامینکننده مهم نفت دنیا مطرح شوند.
بیشک پایان عصر نفت یکی از بزرگترین کابوسهای کشورهای عرب نفت خیز حوزه خلیج فارس محسوب میشود، بسیاری از گزارشهای سال 2050 را پایان این دوره و آغاز به قهقرا رفتن این کشورها عنوان کردهاند.
وزیر نفت از افتتاح اولین کارخانه تولید پمپهای درونچاهی ایران در استان خوزستان با دانش فنی ایرانی، استفاده از ترفندی برای تأمین مالی پروژههای بزرگ نفتی و آغاز فشارافزایی در برخی میادین گازی کشور خبر داد.