داستان بنزین، به مسالهای پیچیده تبدیل شده که حفظ نرخ فعلی آن یک درد است و افزایش قیمت آن یک درد دیگر. فرارو در راستای پیگیری این موضوع، با طرح این پرسش که چرا به طور مداوم موضوع افزایش قیمت و نحوه عرضه «بنزین» در بازههای زمانی مختلف مسالهساز میشود، دیدگاه چهار کارشناس حوزه انرژی و اقتصاددان را جویا شده است
ایران دومین کشور ارزان از نظر قیمت بنزین است؛ اما این تمام واقعیت نیست زیرا هزینه ای که ایرانی ها برای سوخت پرداخت می کنند نسبت به سطح درآمدیشان نه تنها پایین نبوده بلکه از بسیاری کشورها بالاتر است.
دلیل شروع جمعآوری کارتهای سوخت جایگاهداران چیست؟ به گفته نماینده مجلس این طرح با هدف ساماندهی نظام توزیع بنزین و کاهش قاچاق سوخت تعریفشده که تقاضای شخصی را هم مورد هدف قرار دادهاست.
مدیرکل پیشین امور اوپک و روابط با مجامع بینالمللی انرژی وزارت نفت میگوید: درشرایط کنونی ایران و عربستان میتوانند از فرصت ایجاد شده برای توسعه همکاریهای خود در حوزه نفت و گاز استفاده کنند، در این بین چین نیز حامی این مساله خواهد بود و به نظر میرسد که مثلث قدرت شکل میگیرد.
شرکت ملی گاز همانند دیگر شرکتهای دولتی از سال ۱۳۹۸ مکلف به ارائه صورتهای مالی به مجلس شد، اما این شرکت پس از ارائه صورت مالی در دو سال ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹، صورتهای مالی ۱۴۰۰ را به مجلس ارائه نکرد.
واحدهای پتروشیمی همچنان هر کیلو اوره را به قیمت ۷۹۶ تومان به شرکت خدمات کشاورزی می فروشند. این در حالی است که این کود در بورس بین ۸ الی ۱۲ هزار تومان قیمت گذاری می شود و قیمت آن در بازار آزاد گاهی به بالای ۱۵ هزار تومان هم می رسد.
خبر تغییر نرخ دلار از ۳۶۴۸۰ تومان به ۲۸۵۰۰ تومان در محاسبه قیمت پایه محصولات پتروشیمی عرضه شده در بورس کالا سبب نگرانی فعالان این صنعت شد. به نظر می رسد سیاست گذاران چشم اندازی در مورد روند نرخ ارز ندارند و هنوز در مورد مبنا قرار دادن نرخ نیمای ۲ و یا تداوم نرخ دستوری نیمای فعلی با هم به توافق نرسیده اند.
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: در حال حاضر مسئله عمده این است که قراردادها به صورت 1000 بشکهای است و این میزان با آخرین قیمتها اگر بین 65 تا 66 برای نفت سنگین و میعانات ضربدر 37 هزار تومان رقم قابل ملاحظهای میشود، امیداوریم اندازه معاملات کوچکتر شود تا افراد حقیقی بیشتری مشارکت کنند.
عواملی مانند وابستگی بودجه به نفت، وابستگی درآمدهای نفتی به متغیرهای برونزا و فقدان قاعده مالی و ناکارایی سیاستهای پولی، موجب شده است، عنصر نفت و درآمدهای نفتی به اصلیترین عامل بیثباتی اقتصاد ایران و تورم زایی تبدیل شود.
معاملات سپرده نفت خام و میعانات گازی اواسط اسفندماه در وزارت نفت رونمایی شد. با این حال جدید بودن این اوراق باعث شده تا سوالات متنوعی برای خریداران این اوراق پیش بیاید.
هر چند ایران این پتانسیل را دارد که صادرکننده بزرگ گاز باشد اما آهنگ کند افزایش تولید در مقابل آهنگ تند مصرف به گونهای است که آژیر خطر کسری تولید و مصرف گاز به صدا درآمده است.
هیدروژن ماده ای با پتانسیل عظیم به عنوان یک سوخت پاک می تواند برای همه کشورها در مسیر گذر از سوخت های فسیلی جذاب باشد و کشورهای نفتی باید پیش از گذر کامل از سوخت های فسیلی در این حوزه ورود کنند.
کارشناس بازار سرمایه گفت: کشور ما بزرگترین دارنده منابع گازی است، اما با این حال خوراک گاز را با قیمت بالاتری نسبت به سایر کشورهای تولیدکننده به پتروشیمیها میفروشد.
کارشناس انرژی گفت: چین بزرگترین فاینانسور دو جانبه در دنیاست. آمارهای منتشر شده نشان می دهد که مقدار فایناس های صورت گرفته از سوی این کشور تا پایان ۲۰۲۱ بیش از ۶ برابر بانک جهانی است.
«در رقابت بین کشورهای گازی پروژه حذف ایران از معادلات توسط کشورهای همسایه در جریان است»، این مطلب بخشی از یادداشت رحمان قره باش، نایب ریس اتاق مشترک ایران و ترکمنستان برای خبرگزاری بازار است.
«طرح «پارک پلی پروپیلن» مهمترین طرح صنعتی استان ایلام شناخته می شود که در سفر رئیس جمهور مصوب شد ولی هنوز اجرایی نشده است» این جمله بخشی از یادداشت لیلا کایی فعال رسانه ای برای رسانه بازار است.