طبق گزارش نشریه Argus، شرکت پتروشیمی زاگرس درسال 2023 ظرفیت تولید اسمی نزدیک به 2 درصد از متانول جهان، حدود 4 درصد از تجارت جهانی متانول و نزدیک به 2 درصد از تولید واقعی جهانی متانول را دارا است. زاگرس در بین شرکتهای فعال این صنعت در کشور جایگاه اول را به خود اختصاص داده است.
برای حل مسئله مازاد متانول باید مواردی همچون «لغو یا جایگزینی طرحهای تولید متانول که پیشرفت چندانی ندارند»، «توسعه بخش موثر زنجیره ارزش متانول یعنی استیک اسید و فرمالدئید»، «ایجاد ظرفیت ذخیرهسازی متانول» و «توسعه زیرساخت برای صادرات به صورت ترم CFR» مورد بررسی قرار بگیرد.
حضرت ایت الله خامنه ای: با جلوگیری از خام فروشی، باید کاری کنیم که شان و ارزش واقعی نفت برای دنیا معلوم شود و صنعت پتروشیمی در کشور میتواند نقش مهمی را در رسیدن به چنین وضعی ایفا کند.
در قوانین و اسناد بالادستی کشور، صنعت پتروشیمی از جایگاه ویژه ای برخوردار است. براساس چشم انداز صنعت پتروشیمی در افق ۱۴۰۴، ایران باید اولین تولید کننده مواد و کالاهای پتروشیمی از لحاظ ارزش در منطقه باشد. بنابراین، برای تحقق این چشم انداز نیازمند همدلی، همراهی و مشارکت همه بخش های اقتصادی کشور به ویژه شبکه بانکی با این صنعت ارزشمند هستیم.
کشورهای جهان همزمان با توسعه تجارت بینالملل و تشدید مشکلات و محدودیتهای حمل و نقل پرهزینه جادهای، به حمل و نقل ترکیبی روی آوردند که نتیجه آن احداث مراکز لجستیک بود. مراکز لجستیک امکان انتقال بار از جاده به راه آهن و ارتقاء بهرهوری سوخت و حمل و نقل را فراهم میکند. با وجود این در ایران فعالیت بینالملل بزرگترین مرکز لجستیک با نام بندر خشک آپرین،...
در میان خودکشی کارگران نام کارخانهی چوار ایلام بیشتر به چشم میخورد و رسانهایتر شده است و این مسئله بی ارتباط با اینکه که استان ایلام طبق آمار رسمی پایینترین درآمد سرانه خانوار را در سال ۱۴۰۱ داشته است و جز سه استان کشور با بیشترین جمعیت روستایی گرفتار فقر مطلق است، نیست.
نکویی مناطق ماهشهر، عسلویه، کنگان، پارسیان، چابهار و قشم را به عنوان هاب های صنعت پتروشیمی ایران معرفی کرد و گفت: در حال حاضر در منطقه ماهشهر ۲۰ طرح با سرمایه گذاری ۷.۴ میلیارد دلار و ظرفیت ۵.۹ میلیون تن و در منطقه عسلویه ۲۲ طرح با سرمایه گذاری بیش از ۲۲ میلیارد دلار و ظرفیت حدود ۲۸ میلیون تن در دست احداث است.