وزرای نفت، نیرو، جهادکشاورزی، صنعت و معدن، فرهنگ و ارشاد اسلامی و امور اقتصادی و دارایی این هفته برای ارایه گزارش عملکرد و نیز پاسخگویی به سوالات تمایندگان این هفته در کمیسیونهای مجلس شورای اسلامی حضور مییابند.
به تازگی وزیر نفت از ورود تولید نفت ایران به کانال روزانه ٣ میلیون بشکه خبر داد؛ موضوعی که میتواند یک جهش در صنعت نفت به حساب آید، آنطور که کارشناسان نیز می گویند در صورت افزایش سرمایه گذاری می توان شاهد رقم های بیش از این نیز بود.
مدیرعامل شرکت پایانههای نفتی از پهلودهی چهار نفتکش بهطور همزمان در پارس جنوبی خبر داد و گفت: این عملیات برای نخستینبار بهمنظور جلوگیری از اختلال در تولید گاز کشور بهویژه در فصل سرد سال با موفقیت انجام شد.
مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب با اشاره به سوختن روزانه حدود ۳۲۹ میلیون فوتمکعب گاز در میدانهای مناطق نفتخیز جنوب گفت: پروژه جمعآوری گازهای همراه میدان نرگسی با ظرفیت روزانه ۱۷ میلیون فوتمکعب و پروژههای گچساران ۱ و ۳ با ظرفیت روزانه ۱۰۰ میلیون فوتمکعب گاز با موفقیت عملیاتی شده است.
طی نشستی با حضور دکتر علیرضا زمان پور، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری صندوق بازنشستگی کشوری، مهندس عبدالرحیم قنبریان مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم و مدیران و معاونان هلدینگ صباانرژی، عملکرد و برنامههای مهم پتروشیمی جم بررسی شد.
نائب رئیس کمیسیون تسهیل تجارت و توسعه صادرات اتاق بازرگانی تهران خاطر نشان کرد: آلمان در سالهای اخیر در زمینه انتقال فناوری به ایران کمک شایستهای کرده است. بسیاری از تجهیزات در عسلویه و ماهشهر از لینده آلمان تامین میشود و خروج آلمان تاثیر خود را در این صنعت خواهد گذاشت.
تحلیلگر موسسه بینالمللی کپلر گفت: تنگه هرمز اهمیت خاصی در بازار نفت دارد. ۴۰ درصدنفت مبادلاتی یعنی ۱۵ میلیون و ۶۰۰ هزار بشکه در روز از طریق نفتکشها از این تنگه عبور میکنند. قدرت ایران در اداره تنگه هرمز باعث میشود که چین، با وجود ریسک تحریمهای آمریکا، به واردات نفت از ایران ادامه دهد.
برای نخستین بار در تاریخ تاسیس و راه اندازی شرکت پتروشیمی غدیر، نسبت تولید به ظرفیت اسمی این زنجیره «پی.وی.سی» و «وی.سی.ام» درحالی به ترتیب به ۱۰۸ و ۱۰۳درصد و تولید تجمعی به مرز یکصد هزار تن رسیده که به زودی کلنگ ساخت پارک کلر این پتروشیمی به زمین خواهد خورد.
رئیس شیفت مرکز راهبری کنترل گازکشوربا اشاره به ورودجبهه هوای سردبه کشور در هفته آینده گفت:با توجه به کاهش دمای هواپیش بینی میکنیم حدود صدمیلیون مترمکعب افزایش مصرف گاز را داشته باشیم.
دبیر انجمن انرژیهای تجدیدپذیر گفت: بدون اینکه سرمایهگذاری بالایی انجام دهیم تا 20 درصد تامین برق را میتوانیم از طریق تجدیدپذیرها داشته باشیم و در این صورت 20 درصد از 71 میلیارد متر مکعب منابع گازی آزاد میشود که این رقم حدود 14 میلیارد متر مکعب بوده و در سبد گازی کشور عدد بزرگی است.
بر اساس گزارش ها و اسناد موجود، شرکت های دولتی بزرگ با خرید نفتکش های قدیمی اقدام به خرید سازمان یافته نفت روسیه و حتی واسطه گری برای فروش آن به مشتریان دیگر می کنند.
افزایش تنش میان تهران و مسکو با غرب و همچنین نیاز اروپا به تامین منابع انرژی مورد نیاز خود، منجر به تبدیل شدن ترکیه به هاب توزیعی گاز این دو کشور برای اروپا شده است.
مدیرعامل شرکت گاز استان سمنان با بیان اینکه مصرف گاز بعد از ساعات اداری در دستگاههای دولتی ممنوع است، گفت: پایش و رصد مصرف گاز در تمام ادارات استان صورت میگیرد.
مصرف بالای گاز طبیعی باز هم به یکی از ریسکهای جدید حوزه انرژی در کشور بدل شده است و این روند عمومی را با ریسکهایی همراه ساخته؛ تا جایی که میتوان گفت زنگ خطر مصرف گاز به صدا درآمده است. این شرایط با سرمای بیشتر هوا و افزایش انتظاری مصرف گاز طبیعی تشدید خواهد شد.