اولویت نخست ایران پس از تامین نیازهای داخلی، برای حضور در بازارهای گاز، صادرات به کشورهای همسایه و مقاصد نزدیک است تا آنجا که زمستان سرد سال گذشته بدون قطع گاز عبور کردیم و صادرات نفت و درآمدهای نفتی کشور افزایش یافت.
سال گذشته در حالی که رکورد تاریخی مصرف بیش از ۶۹۰ میلیون مترمکعب در روز در بخش خانگی، تجاری و صنایع غیر عمده در زمستان ثبت شد، اما گازرسانی به نیروگاهها ۹ درصد و به بخش پتروشیمی نیز ۳ درصد افزایش را ثبت کرد.
فاز ۲ پالایشگاه آبادان به عنوان قدیمیترین پالایشگاه خاورمیانه اکنون بیش از ۹۵ درصد پیشرفت دارد که از این میزان در بخش اجرا، ۲۸ درصد در ۱۰ ماهی که از عمر دولت سیزدهم میگذرد محقق شده است.
تولید نفت که در سال ۹۹ به زیر ۲ میلیون بشکه در روز هم رسیده بود، اکنون در حال رسیدن به رقم ۳ میلیون بشکه در روز است. همچنین فروش نفت و گاز و وصول درآمدهای آنها هم بیشتر شده است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه آبادان با اشاره به تامین سوخت برای ایام اربعین در مرز شلمچه گفت: براساس صورتجلسه فرمانداری از هفته آینده مقدمات نصب یک جایگاه سیار سوخت برای ایام اربعین فراهم میشود و امسال سعی میکنیم بیشتر از قبل ظرفیتهای جایگاهها را افزایش دهیم تا مردم برای سوختگیری با مشکل مواجه نشوند.
اطلاعات شرکتهای رصد نفتکشها نشان میدهد که ایران صادرات نفت خود را در ژوئن و ژوئیه افزایش داده است و ممکن است میزان صادراتش ماه میلادی جاری با عرضه تخفیف بیشتر نسبت به نفت روسیه به چین، افزایش بیشتری پیدا کند.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با تأکید بر لزوم شفافیت درآمدهای نفتی برای مردم گفت: با اصلاح رابطه مالی دولت و شرکت ملی نفت، امکان برنامهریزی بهتر و بهینهسازی هزینهکرد توسعه میادین میسر میشود.
یک کارشناس حوزه انرژی گفت: اگر صادرات ما افزایش پیدا کند درآمد افزایش پیدا کرده و سهم نفت از درآمد کشور رشد خواهد یافت، در حال حاضر صنعت نفت کشور 150 تا 180 میلیارد دلار نیاز به سرمایهگذاری دارد در صورتی که در حوزه سرمایهگذاری گشایش صورت گیرد شرایط بهبود مییابد.
معاون وزیر نفت گفت: اکنون تولید بنزین ۹۸ میلیون لیتر در روز رسیده در حالی که این رقم در سال گذشته ۹۶.۹ میلیون لیتر بوده است. به موازات آن نفتگاز نیز با افزایش ۳ درصدی از ۱۰۸ میلیون لیتر به ۱۱۲ میلیون لیتر رسیده است.
رئیس هیات رئیسه صندوقهای بازنشستگی صنعت نفت گفت: یکی از دلایل عقبماندگی برخی از طرحهای کنونی حوزه نفت و انرژی، عمل نکردن طرفهای خارجی به تعهدات قراردادیشان است.
مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی آبادان گفت: برای جلوگیری از قاچاق سوخت دستگاه کنترل باک در مرز شلمچه مستقر شده است و باک کامیون های عراقی رصد و کنترل می کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه مجلس با افزایش قیمت گاز مصرفی صنایع مخالف است، گفت: جزیره ای عمل کردن و اینکه هر وزارتخانه ای خودش تصمیم بگیرد و بخواهد تولید و صنعت را دچار بحران کند به ضرر کشور است.