کاهش تولید روسیه پس از اعمال تحریمهای غربی باعث شد تولید نفت اوپکپلاس در مارس ۴۵/ ۱ میلیون بشکه در روز پایینتر از اهداف تولید بماند. گزارش اوپکپلاس نشان داد تولید روسیه در ماه مارس به ۰۸/ ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید که حدود ۳۰۰هزار بشکه در روز پایینتر از هدف تولید این کشور بود.
یک کارشناس ارشد حوزه انرژی گفت: اگر روسیه اروپا را تحریم کند و مسیر انرژی خود را ببندد به ضرر خودش هم خواهد شد، اما اگر این اتفاق هم نیفتد اروپا به دنبال جایگزین است که در این میان فرصت بزرگی برای ایران وجود دارد.
مدیر گروه مطالعات انرژی وین گفت: در کوتاهمدت، قطر، الجزایر، امریکا و تا حدی نروژ و لیبی میتوانند جایگزین شوند، اما در میانمدت، ایران بهترین گزینه برای تامین گاز اروپا خواهد بود.
اوپک در جدیدترین گزارش ماهانه خود از بازار نفت، پیشبینی رشد تقاضای جهانی نفت را در سال جاری میلادی بهخاطر تحولات اخیر ژئوپلیتیکی در شرق اروپا و بازگشت قرنطینههای کرونایی در چین ۴۸۰ هزار بشکه در روز پایین آورده و ۳.۶۷ میلیون بشکه اعلام کرده است
قیمت شاخص نفت خام برنت ساعت ۳ و ۴۹ دقیقه امروز (سهشنبه، ۲۳ فروردینماه) با ۸۵ سنت افزایش به ۹۹ دلار و ۳۳ سنت و قیمت شاخص دبلیوتیآی آمریکا هم با یک دلار و چهار سنت افزایش به ۹۵ دلار و ۳۳ سنت برای هر بشکه رسید.
تانکرهای نفتی کشورهای ایران، روسیه و ونزوئلا هر روزه در حال بارگیری نفت خام بیشتری برای مقاصد صادراتی خود هستند که این امر نشان دهنده بی تأثیر بودن تحریمهای نفتی این کشورهاست.
نماینده اسبق ایران در هیات عامل اوپک گفت: در حال حاضر صادرات نفتخام و فرآوردههای نفتی روسیه ۷ تا ۸ میلیون بشکه در روز است که از این میزان ۵ میلیون بشکه نفت و فراورده به اروپا میرود.
قیمت گاز در آمریکا تحت تاثیر تقاضای قوی خارجی که مخازن را خالی کرده، صعود کرده و سطح ذخایر این کشور با وجود زمستان ملایم، پایینتر از میانگین متوسط برای این وقت از سال ماندهاند.
قیمت نفت در معاملات پرتلاطم روز جمعه افزایش یافت و این در حالی است که قیمت نفت پس از اعلام برنامه کشورها برای آزادسازی نفت خام از ذخایر استراتژیک خود، در مسیر دومین سقوط هفتگی خود باقی ماند.