کارشناس مسائل روسیه گفت: ایران و روسیه دو دارنده بزرگ منابع گازی دنیا هستند که میتوانند با همکاری یکدیگر، بازار گاز در دنیا را به بهینهترین شکل ممکن در راستای منافع ملی خود مدیریت کنند.
مدیر پیشین امور بینالملل شرکت ملی نفت ایران گفت: از آنجایی که عربستان میتواند به بازار اروپا دسترسی داشته باشد و روسیه هم با تحریم مواجه است احتمال این وجود دارد که توافق پنهانی بین دو کشور صورت گرفته باشد، یعنی عربستان بیشتر به سمت بازار اروپا و روسیه به سمت بازار آسیا برود.
عقد تفاهمنامه ۴۰میلیارد دلاری بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت گازپروم روسیه ظرفیتهای بالقوه بسیاری را در دل خود دارد که با بالفعل شدن این ظرفیتها که نیازمند عزم جدی مسئولان صنعت نفت است، اقدامات مهمی در صنعت نفت و گاز کشور به انجام میرسد.
کارشناس ارشد مسائل بینالملل بر ضرورت همکاری ایران با همه کشورهای جهان تأکید کرد و با بیان اینکه ایران نباید خود را محدود به همکاری با یک شرکت یا کشور کند، بیان کرد: مهارت سیاستگذاران و بازیگران اقتصادی و سیاسی در معادلات جهانی تعیینکننده است.
بانک جهانی با اشاره به ناامید کننده بودن کنترل هدر رفت گاز در جهان طی ۱۰ سال گذشته، میزان پرت گاز در ایران طی سال ۲۰۲۱ را ۱۷.۴ میلیارد مترمکعب برآورد کرد.
مدیر پژوهش و فناوری شرکت ملی نفت ایران ظرفیت های پژوهش و انتقال فناوری در تفاهمنامه نفتی ایران و روسیه را تشریح کرد و گفت: حوزه تعاملات فناورانه بین شرکت ملی نفت ایران و گازپروم روسیه مشتمل بر سه دسته از فناوریها است که در قدم اول لیست فناوریهای شناسایی شده در این سه حوزه تکمیل و در مذاکرات قراردادی نهایی خواهد شد.
قیمت نفت روز سهشنبه تحت تاثیر انتظارات برای افزایش مصرف نفت در صورت کاهش عرضه گاز طبیعی روسیه به اروپا، افزایش یافت اما نگرانیها نسبت به متاثر شدن تقاضا برای سوخت از افزایش نرخهای بهره آمریکا، مانع رشد بیشتر قیمتها شد.
شرکت گازپروم روسیه گزارش داد که عرضه گاز طبیعی به چین به رکوردی بی سابقه رسیده است، این شرکت در عین حال خبر داد که از چهارشنبه پمپاژ گاز به آلمان 20 درصد دیگر کاهش مییابد.
کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: اروپا تمایل دارد موضوع برجام حل شود تا نه تنها بتوانند در ایران سرمایهگذاری کنند بلکه از منابع نفت و گاز ایران بهرهبرداری و اتکای خود را به روسیه کم کنند.
یک کارشناس اقتصادی مطرح کرد: امضای تفاهمنامه سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد دلاری شرکتهای روسی در ایران، گامی بزرگ و مثبت برای شکست بنبست ۱۰ ساله سرمایهگذاری در صنعت نفت و گاز ایران است.
یک کارشناس اقتصاد انرژی، جذابترین حوزه سرمایهگذاری در ایران را صنعت نفت دانست و گفت: امیدواریم توافق با روسیه به مرحله امضای قراردادهای مطلوب برای کشور برسد، اما باید با دیپلماسی انرژی فعال بهدنبال سرمایهگذاران علاقهمند دیگری نیز برای حضور در ایران بود.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی گفت: روس ها روغن های پایه خود را با تخفیف های سنگینی در بازار عرضه می کنند. به طوری که در بنادر ترکیه این محصول حدود ۲۰۰ دلار ارزان تر از قیمت جهانی است.