به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، حسن محمدیمجد
اظهار داشت: شروع طرح تدوین دانش فنی و تولید انبوه متههای حفاری دندانهای در سال ۱۳۹۵ بوده است که فاز تدوین دانش فنی این پروژه شامل هشت نوع مته حفاری در سال ۱۳۹۸ تکمیل و فاز تولید انبوه آغاز شد.
وی طرح مهم دیگر جهاد را پیگیری پروژه تدوین دانش فنی و ساخت مته حفاری PDC ذکر کرد و افزود: نخستین نمونه موفق این پروژه سال ۱۳۹۹ ساخته شد و دانش فنی این مته استراتژیک در حال حاضر بومیسازی شد.
مدیر پروژه تدوین دانش فنی و تولید انبوه متههای حفاری دندانهای جهاد دانشگاهی بهضرورت اجرای این طرح در کشور اشاره کرد و یادآور شد: مته حفاری یکی از کالاهای استراتژیک و حیاتی صنعت نفت است که بهعنوان نوک پیکان صنعت حفاری نقش ویژهای را در ادامه فعالیت و توسعه صنعت نفت ایفا میکند.
محمدی مجدی با بیان این که وابستگی کامل کشور در تامین این کالا میتوانست مشکلات فراوانی را ایجاد کند، ادامه داد: اما این نهاد به کمک برخی مسوولان دلسوز صنعت نفت با درک این واقعیت مهم، باوجود تمام مخالفتها و مشکلات، تدوین دانش فنی پیچیده متههای حفاری را بهعنوان یکی از اولویتهای اساسی صنعت نفت قلمداد کرد و توانست این نقطه ضعف و تهدید را به یک نقطه قوت و فرصت تبدیل کند.
وی همچنین گفت: ماهیت نوآوری، ایجاد تغییر در محصولات، خدمات یا روش خلق و عرضه آنها، با هدف پاسخگویی به بازارهای جدید و نیازهای متغیر مشتریان است، با توجه به توانمندیهای خاص تیم اجرایی پروژه در حوزههای مختلف، در این طرح ها در مباحث مختلف فرآیندهای تولید، تولید محصول و ارایه خدمات جدید به مشتریان، شاهد نوآوریهای فراوانی بوده ایم.
وی تصریح کرد: با توجه به پیچیدگیهای تکنولوژیک متههای حفاری از یکسو و محدودیتهای سختافزاری موجود از سوی دیگر، راه نجات و برونرفت از بنبستهای متعدد تکنولوژیک در این زمینه، به برکت نوآوریهای پژوهشگران جهاددانشگاهی میسر شد.
مدیر گروه پژوهشی مهندسی مکانیک، پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی ادامه داد: مطالعات فراوانی در خصوص سوابق و تاریخچه عملکرد متههای حفاری صورت گرفت و با ایجاد نوآوری در بخشهای مختلف مته حفاری، عملکرد، دوام و قدرت تهاجمی متههای حفاری بهبود یافت.
محمدی مجدی با یادآوری اینکه طرح تدوین دانش فنی و ساخت متههای حفاری دندانهای از سال ۱۳۹۸ وارد فاز تجاریسازی و تولید انبوه شده است و در حال توسعه بازار و ایجاد بستر صادرات محصولات هستیم، اظهار داشت: طبق برنامهریزیهای انجام شده پروژه تدوین دانش فنی مته حفاری PDC تا سال آینده پایان مییابد و قرارداد تولید انبوه آن نیز منعقد شده است. همچنین توسعه محصولات و ایجاد نوآوری در این حوزه از موضوعات اصلی فعالیت این گروه است.
وی با بیان اینکه طیف وسیعی از مشکلات از جمله فنی و اقتصادی در انجام پروژههای مهم وجود دارند، تصریح کرد: اعتقاد به علم جهادی و جهاد علمی میتواند تمام مشکلات را ریشهکن کند و شهد شیرین موفقیت را به کام پژوهشگران جهادگر بنشاند.
مدیر گروه پژوهشی مهندسی مکانیک، پژوهشکده تکنولوژی تولید جهاددانشگاهی در پاسخ به این سوال که جهاددانشگاهی چه نقشی میتواند در توسعه زیستبوم نوآوری، مخصوصاً برای نخبگان کشور داشته باشد، گفت: با توجه به ظرفیتهای خاص و ویژه جهاددانشگاهی در حوزههای مختلف فنی مهندسی، علوم انسانی و پزشکی میتواند بهعنوان یک زیستبوم جامع نوآوری عمل کند.
محمدی مجدی با بیان اینکه یکی از مشکلات اساسی کشور و سردرگمی نخبگان، مشخص نبودن اولویتهای اساسی در حوزههای مختلف است، گفت: جهاددانشگاهی میتواند در حوزههای مختلف، در سه مرحله «ارزیابی واقعبینانه از وضعیت فعلی»، «شناسایی نیازهای بالقوه و بالفعل و تعیین اولویتها به کمک مراکز ذیربط» و «ایجاد یک مرکز جامع هماهنگی جهت استفاده از تمام ظرفیتها و ترکیب خلاقانه فناوریها و توانمندیهای موجود» اولویتهای اساسی کشور را تعیین کند و در گام بعدی بهعنوان مشاوری امین در کنار دستگاههای تصمیم گیر برای تغییرات در راستای نیازهای شناسایی شده و اولویتهای تعیین شده برنامهریزی کرده و سپس آنها را پیادهسازی و اجرا کنند.
وی با یادآوری اینکه نیروی انسانی متخصص و کارآمد، اصلیترین سرمایه جهاددانشگاهی است از مسوولان درخواست کرد شرایطی را مهیا کنند که پژوهشگران جهاددانشگاهی بتوانند بدون دغدغه به مسایل علمی و فنی بپردازند.
انتهای پیام/.