به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، محمد مخبر در این جلسه با اشاره به یکی از موضوعات مطرح شده مبنی بر توسعه میادین مشترک نفتی، بر ضرورت شتاب بخشی به توسعه میادین مشترک نفت و گاز تاکید کرد و گفت: باید میادین مشترک هر چه سریعتر تعین تکلیف شوند چرا که توجه به این میادین امروز به یک مطالبه عمومی در کشور تبدیل شده است.
وی با اشاره به درخواست وزارت نیرو در خصوص احداث بخش بخار نیروگاههای گازی اظهار داشت: باید تلاش کنیم با ایجاد انگیزه در بخش خصوصی، راندمان و بازدهی نیروگاههای برق کشور افزایش پیدا کند تا ضمن تأمین نیازهای مصارف خانگی، شاهد تأمین نیازهای بخش صنعت و سایر مصارف باشیم.
معاون اول رئیسجمهور با تاکید بر ممنوعیت خرید و واردات کالاهای خارجی مشابه تولید داخل از دستگاههای اجرایی خواست در توسعه و تولیدات در دست اقدام، حتیالمقدور از ظرفیتها و تولیدات داخلی استفاده کنند و صرفا نیازهای مازاد از طریق واردات تأمین شود.
در این جلسه که وزرای نیرو، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور و رئیس کل بانک مرکزی نیز حضور داشتند، درخواست برخی دستگاههای اجرایی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تعدادی از این درخواستها به تصویب رسید.
سرمایهگذاری در طرح "تولید زودهنگام میدان نفتی چند لوله، سرمایه گذاری در طرح احیای چاه های نفتی کم بازده و غیرفعال توسط شرکت های فناور و دانش بنیان، سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت ملی گاز ایران برای اجرای طرح تکمیل و بهبود پالایشگاه های گازی و سرمایه گذاری در طرح توسعه میادین گازی مناطق مرکزی ایران از جمله درخواست های وزارت نفت در این جلسه بود که پس از بحث و بررسی به تصویب رسید.
سرمایهگذاری برای اجرای پروژههای احداث بخش بخار نیروگاه های گازی شامل نیروگاه های سلطانیه، زاگرس، خلیج فارس، گلستان، سمنان، خرمشهر و شهید کاوه و همچنین خرید و واردات تجهیزات و ماشینآلات خارجی مورد نیاز پروژههای سد مخزنی باغان و سد دشت پلنگ و نیز سرمایه گذاری از محل منابع داخلی شرکت سهامی سازمان آب و برق خوزستان برای اجرای طرح مطالعه، بازسازی و مرمت سازههای تاریخی آب جز درخواستهای وزارت نیرو در این جلسه بود که مورد تایید اعضای شورای اقتصاد قرار گرفت.
در این نشست همچنین با دو درخواست وزارت راه وشهرسازی در خصوص اصلاح و افزودن متمم به مصوبه شورا در خصوص اجرای طرح تدارک قطعات بسیار ضروری ناوگان لوکوموتیوهای راه آهن و همچنین اصلاح و افزودن متمم به مصوبه شورای اقتصاد در خصوص اجرای طرح تدارک سه دستگاه لوکوموتیو جرثقیل دار ۱۲۰ تنی و لوازم یدکی مرتبط با آنها مورد موافقت قرار گرفت.
استفاده از تسهیلات مالی خارجی(فاینانس) برای طرح تأمین تجهیزات برقی و مکانیکی و ناوگان خط ۲ متروی اصفهان نیز درخواست وزارت کشور در این جلسه بود که به تصویب رسید.
وزارت صنعت، معدن و تجارت هم در این جلسه درخواست خود را مبنی بر تأمین تجهیزات خارجی برای طرح احیای گسترش صنایع بلوچ مطرح کرد که پس از بحث و بررسی مورد تصویب قرار گرفت.
انتهای پیام/.