به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، بهای معاملات نفت برنت یک دلار و ۴۲ سنت معادل ۱.۳ درصد کاهش پیدا کرد و به ۱۱۱ دلار و ۷۰ سنت در هر بشکه رسید. نفت برنت روز جمعه ۲.۸ درصد بهبود پیدا کرده بود. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با یک دلار و ۵۴ سنت معادل ۱.۴ درصد کاهش، به ۱۰۶ دلار و هشت سنت در هر بشکه رسید. شاخص نفت آمریکا روز جمعه با ۳.۲ درصد افزایش بسته شده بود. با این حال، هر دو شاخص تحت تاثیر افزایش نرخهای بهره در اقتصادهای بزرگ و قوی شدن ارزش دلار که به نگرانیهای تورمی دامن زده است، هفته گذشته برای دومین هفته متوالی کاهش پیدا کردند. اما در شرایطی که عرضه فرآوردههای نفتی محدود مانده است، قیمتهای نفت همچنان در بالای سطح ۱۰۰ دلار پشتیبانی شدهاند.
سران گروه هفت قرار است در اجلاس هفته جاری در آلمان، به بررسی گزینههای موجود در خصوص صادرات نفت روسیه و قطع وابستگی به واردات نفت و گاز روسیه و همچنین تحریمهایی که رشد تورم را تشدید نکنند، بپردازند. این اقدامات شامل تعیین سقف قیمت برای نفت و فرآوردههای نفتی به منظور محدود کردن درآمدهای مسکو و کاهش آسیبهای احتمالی اقتصادهای دیگر است.
ویویک دیهار، تحلیلگر بانک کامن ولث استرالیا در یادداشتی نوشت: هنوز معلوم نیست تعیین سقف قیمت، چنین نتیجهای به همراه داشته باشد. هنوز چیزی برای این که مانع شود روسیه صادرات نفت و فرآوردههای نفتی به اقتصادهای گروه هفت را در واکنش به وجود سقف قیمت، متوقف کر ده و کمبود فعلی در بازارهای جهانی نفت و فرآوردههای نفتی را تشدید کند، وجود ندارد.
گروه هفت همچنین پس از سفر مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به تهران برای خارج کردن مذاکرات از بن بست، درباره احیای مذاکرات هستهای گفتوگو خواهند کرد.
تینا تِنگ، تحلیلگر شرکت "سی ام سی مارکتس" در این باره گفت: توجه معاملهگران ممکن است روی ازسرگیری مذاکرات هستهای ایران باشد که به احیای صادرات نفت ایران منتهی خواهد شد.
بر اساس گزارش رویترز، به گفته منابع آگاه، بعضی از سران گروه هفت تلاش میکنند ضرورت فاینانس جدید برای سرمایه گذاری انرژیهای فسیلی را به تایید برسانند.
انتهای پیام/.