مجموع تولید فرآوردههای نفتی اصلی در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته حدود ۴ درصد رشد داشته بهطوریکه افزایش متوسط تولید فرآوردههای اصلی نفتی از ۲۷۰ میلیون لیتر در روز به ۲۸۱ میلیون لیتر در روز رسید؛ همچنین تولید نفتگاز با کیفیت یورو ۴ به بالا در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال گذشته با رشد بیش از ۱۳ درصدی روبرو بوده است.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، اجرای طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه آبادان و رسیدن به پیشرفت فیزیکی حدود ۸۹ درصد در انتهای سال ۱۴۰۰ که در نتیجه اجرای کامل این طرح علاوه بر ارتقای کیفیت بنزین تولیدی پالایشگاه به یورو۴ و نفتگاز تولیدی پالایشگاه به یورو۵، پیگیری شد و بر اساس آن تولید فرآورده کمارزش نفتکوره در این پالایشگاه حدود ۱۵ درصد کاهش خواهد یافت. این طرح در سال جاری افتتاح و بهرهبرداری خواهد شد.
اجرای طرحهای بهینه سازی و کاهش تولید نفت کوره در پالایشگاههای تهران، بندرعباس، تبریز و آبادان پیگیری و کنسرسیوم بانکی جهت حمایت و تامین مالی کلان طرح های پتروپالایشگاهی تشکیل شد، در این بین حدود ۲ درصد تولید بنزین موتور در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹ رشد داشت، همچنین میزان تولید گازوئیل از ۳۵.۵ میلیون لیتر در روز در سال ۱۳۹۹ به ۴۰.۲ میلیون لیتر در روز در سال گذشته رسید.
در این میان، ایجاد پتروپالایشگاهها نیز در اولویت قرار دارد تا توسعه پالایشگاهی به عنوان زنجیرهای برای تامین خوراک مورد نیاز پتروشیمیها مورد استفاده قرار گیرد. بدین منظور برای هشت طرح احداث پالایشگاهها/ پتروپالایشگاههای جدید نیز به ظرفیت ۱.۴۹ میلیون بشکه در روز و ۱۱ طرح و پروژه پالایشگاه های موجود کشور برای ارتقای کیفیت و کمیت محصولات آنها در چارچوب قانون حمایت از توسعه صنایع پایین دستی نفت خام و میعانات گازی با استفاده از سرمایه گذاری مردمی مجوز صادر شده است.
همچنین در این دولت اقدامات اولیه در راستای احداث پتروپالایشگاه با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه در روز با خوراک نفتخام سنگین مزین به نام سردار شهید قاسم سلیمانی انجام شده است، علاوهبر این تفاهم نامه فی ما بین سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی ایران در خصوص تولید محصولات کک اسفنجی و سوزنی در پالایشگاه های بندرعباس و امام خمینی(ره) شازند امضا شده است.
در این راستا از پروژه ۷۰۰۰ بشکه در روز شیرینسازی نفتا و مجتمع بنزین سازی پالایشگاه لاوان با استفاده از دانش فنی ایرانی با هدف افزایش ظرفیت تولید روزانه ۱.۱ میلیون لیتر بنزین یورو ۴ بهرهبرداری شد و در راستای تامین نفت کوره کم گوگرد مورد نیاز صنعت کشتیرانی مطابق با استانداردهای سازمان بین المللی دریانوردی، پالایشگاه شازند امام خمینی (ره) اراک مبادرت به تولید یک محصول جدید کردهکه علاوه بر ارزش افزوده بالا، بخشی از نیاز صنعت کشتیرانی کشور را مرتفع کرده است.
راه اندازی فاز اول طرح RHU پالایشگاه اصفهان با قابلیت تولید ماهانه ۳۰۰ هزار تن نفت کوره کم گوگرد از مهمترین اقدامات در حوزه پالایشگاهی بوده است. از واحد تقطیر سوم طرح توسعه و بهینه سازی پالایشگاه اصفهان (فاز اول) و رسیدن به پیشرفت فیزیکی حدود ۹۶ درصد واحد تصفیه نفت گاز در انتهای سال ۱۴۰۰ بهرهبرداری شد.
انتهای پیام/.