به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، ایران اعلام کرده که در این میدان سهم دارد و توافق عربستان سعودی و کویت برای توسعه آن را غیرقانونی خوانده است.
عربستان سعودی و کویت در آوریل از ایران دعوت کردند برای مشخص شدن حد شرقی این منطقه فراساحلی مشترک، مذاکره کند و بر حق خود برای توسعه این میدان گازی تاکید کردند.
وزیر انرژی عربستان سعودی گفت: ما به توسعه این میدان ادامه میدهیم. ما بیانیه عمومی مشترکی را صادر و ایران را تشویق کردهایم اگر مدعی سهمی در این میدان است، پای میز مذاکره بیاید و این مسئله، یک ادعا مانده است. وی در ادامه افزود: عربستان سعودی و کویت مایل هستند در هر مذاکرهای با یکدیگر کار کنند زیرا منافع مشترکی در این منابع دارند.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان همچنین گفت: عربستان سعودی در مسیر افزایش ظرفیت تولید نفت به میزان بیش از یک میلیون بشکه در روز و رساندن آن به بیش از ۱۳ میلیون بشکه در روز تا پایان سال ۲۰۲۶ یا ابتدای سال ۲۰۲۷ است. وی خاطرنشان کرد: تولید به محض رسیدن به بیش از ۱۳ میلیون بشکه در روز، در صورت وجود تقاضا، می تواند در همین سطح بماند.
وزیر انرژی عربستان سعودی اظهار کرد: تمامی سرمایه گذاریهای بالادستی در سطح داخلی به رسیدن به این هدف، متمرکز خواهند بود. ما هیچ پولی برای هدر دادن در جای دیگری نداریم و تولید نفت میتواند به ۱۳.۲ تا ۱۳.۴ میلیون بشکه در روز برسد.
شاهزاده عبدالعزیز بن سلمان درباره لایحه نوپک آمریکا که تصویب آن راه را برای شکایت از اوپک و متحدانش بابت شکایت از دستکاری قیمتها هموار میکند، گفت: آیا این لایحه برای کشورهای مصرف کننده که برای مدیریت بازار از ذخایر نفت استراتژیک نفت آزاد کردهاند، صدق میکند.
وی در این کنفرانس گفت: تنها اوپک نیست که تلاش می کند بازار را مدیریت کند بلکه مصرف کنندگان هم این هدف را دنبال می کنند. نمی دانم آیا این لایحه نوپک شامل همه خواهد بود یا فقط کشورهای تولیدکننده نفت را هدف می گیرد؟
احسان عبدالجبار، وزیر نفت عراق در همین کنفرانس به خبرنگاران گفت: اوپک درباره این لایحه در دیدارهای معمول خود گفت و گو کرده است. وی اظهار کرد: ما مذاکرات داخلی درباره این موضوع داشتهایم اما تاکنون پاسخی نداریم.
بر اساس گزارش رویترز، وزیر نفت عراق گفت: ظرفیت تولید فعلی عراق ۴.۹ میلیون بشکه در روز است و تا پایان سال ۲۰۲۲ به پنج میلیون بشکه در روز میرسد. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک است، قصد دارد ظرفیت تولیدش را تا سال ۲۰۲۷ به شش میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
انتهای پیام/.