به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، کریم زبیدی مدیر برنامهریزی تلفیقی
شرکت ملی نفت ایران در تشریح اقدامات شرکت ملی نفت ایران گفت: پیش از تحریمها تولید ما ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه در روز بود. بازگشت به این عدد در چند مرحله انجام شد، در مراحل مختلف، تولید بالا آمد تا سرانجام ۱۵ اسفند سال ۱۴۰۰ امکان تولید دوباره آن مقدار نفت در دسترس بود. اکنون امکان تولید روزانه ۳ میلیون و ۸۳۸ هزار بشکه بهطور کامل و صددرصدی وجود دارد.
13 حلقه چاه در میدان آزادگان جنوبی به تولید رسیدند
وی گفت: در دولت سیزدهم یک ردیف شیرینسازی گاز از فاز ۱۴ پارس جنوبی که در پالایشگاه تکمیل نشده بود، عملیاتی شد. واحد DMC بهمنظور مرکاپتانزدایی و بوزدایی از میعاناتگازی در پارس جنوبی تکمیل شد. چاههایی تازه در غرب کارون بودند که حفاری آنها تکمیل شده، اما به تولید نرسیده بود؛ ثروتی که از آن استفاده نمیشد. این چاهها یا اسیدکاری میخواستند یا خطوط لوله جریانی که با تلاش شرکت مهندسی و توسعه نفت (متن) ۱۳ حلقه از چاههای حفرشده به مرحله تولید رسید.
تحقق نخستین تولید از بسته 15 میدان گازی نفت مناطق مرکزی در سال 1402
زبیدی اظهار داشت: موضوع انتقال گاز میدان کیش به پارس جنوبی را در این سال دنبال میکنیم. بسته ۱۵ میدان گازی شرکت نفت مناطق مرکزی را داریم، البته نخستین تحقق تولید جدید از این شرکت در سال ۱۴۰۲ اتفاق میافتد. موضوع برداشت از طرح توسعه فاز ۱۱ امسال دنبال میشود که تولید حدود روزانه ۴۵۰ میلیون فوتمکعب از این فاز را بهعنوان هدف دنبال میکنیم.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران گفت: تداوم فعالیت برای فشارافزایی پارس جنوبی از دیگر برنامههای امسال است، همچنین طرح توسعه پارس شمالی برای کمک به پارس جنوبی پیگیری میشود، البته در سالهای آینده برداشت از آن محقق میشود.
تا پایان 1401 تولید میدان آزادگان جنوبی به 220 هزار بشکه در روز میرسد
وی گفت: تا پایان ۱۴۰۱ در میدانهای غرب کارون، باید فاز نخست میدان آزادگان جنوبی به تولید ۲۲۰ هزار بشکه در روز برسد. طرح جامع توسعه بسیار کاملی تهیه شده که شامل توسعه کامل میدان آزادگان (شمالی و جنوبی بهصورت یکپارچه) و یک پروژه ازدیاد برداشت تزریق آب برای آن در نظر گرفته شده، این کار طرح توسعه حفاریهای بسیار زیادی را میطلبد که البته این اقدامها از سال ۱۴۰۲ آغاز میشود، اما کارهای مقدماتی آن باید اکنون آغاز شود. ادامه حفاری چاهها و تکمیل بخشی از واحد فرآورش (CTEP) که مربوط به فاز نخست هستند باید در سال ۱۴۰۱ انجام شود.
زبیدی گفت: اینکه برداشت میشود برنامه تولید میدان آزادگان جنوبی ۶۰۰ هزار بشکه تولید خواهد بود، رویکردی اشتباه است. در واقع این موضوع مربوط به کل میدان است که به طرح جامع توسعه آن اشاره کردم و تحقق تولید روزانه ۶۰۰ هزار بشکه از بخش جنوبی میدان آزادگان بههیچوجه امکانپذیر نیست.
مدیر برنامهریزی تلفیقی شرکت ملی نفت ایران گفت: طرح جامع توسعه تهیه شده برای تولید از کل میدان ۵۷۰ هزار بشکه است. این طرح جامع توسعه پیشنهاد شرکتهای پرشماری است که پیشتر برای توسعه این میدان پا پیش گذاشته بودند و عددی نیست که بیمنطق اعلام شده باشد؛ از جمله شرکتهای شل، توتال پتروناس و شرکت نفت ژاپن.
وی در پایان گفت: برای میدان یادآوران بهدنبال ادامه توسعه آن هستیم؛ فعلاً با یک شرکت خارجی در حال مذاکرات نهایی برای گام دوم هستیم تا تولید را از ۱۱۰ به ۲۱۰ هزار بشکه برسانیم، پروژههای EPCF – EPDF و IPC باید دنبال شوند.
انتهای پیام/.