به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، حمید حسینی عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی پتروشیمی را یکی از موفق ترین صنایع بعد از انقلاب دانست و گفت: ظرفیت این صنعت به حدود ۹۰ میلیون تن رسیده هرچند که امروز بیش از ۶۰ میلیون تن آن مورد استفاده قرار گرفته است.
به گفته این کارشناس حوزه انرژی، نبود خوراک مهم ترین عامل بلا استفاده بودن ۳۰ هزار تن ظرفیت در صنعت پتروشیمی است.
او ادامه داد: بر اساس هدف گذاری صورت گرفته قرار است که امسال از تمام این ظرفیت استفاده شود. ضمن اینکه در چشم انداز تعیین شده باید در سال ۱۴۰۴ به کشور اول منطقه تبدیل شویم. قاعدتا رسیدن به این هدف مستلزم رشد و توسعه در صنایع مرتبط با نفت، گازو و پتروشیمی است.
این کارشناس حوزه انرژی در ادامه سخنان خود با اشاره به سرمایه گذاری های صورت گرفته در کشورهای نفتی در حوزه پتروشیمی، اظهار داشت: عربستان با یک فاصله معنی داری در صنعت پتروشیمی از ما سبقت گرفته است. این کشور به تولید ۱۶۰ میلیون تن رسیده و به کشور پنجم در صنعت پتروشیمی تبدیل شده در حالیکه ما جز ۵۰ کشور نخست در صنعت پتروشیمی هم نیستیم.
عضو اتحادیه صادرکنندگان فرآورده های نفتی در گفتگو با
بازار در پاسخ به این سوال که با توجه به کسری که در تامین گاز کشور وجود دارد، چطور می توان شرایط را برای توسعه واحدهای پتروشیمی آماده کرد، گفت: قدامات جدی برای تامین خوراک واحدهای پتروشیمی و استفاده حداکثری از گاز مایع، نفتا صورت گرفته است. باید بپذیریم که وابستگی شدید به گاز نقطه ضعف ما در صنعت پتروشیمی است.
او ادامه داد: البته ما مزیت های زیادی برای توسعه صنعت پتروشیمی داریم که دسترسی به نیروی متخصص، به دریا و آب های آزاد و خوراک ارزان از جمله آنها است. ضمن اینکه کشور ما در آسیا واقع شده ایم. باید توجه داشته باشید که بر اساس بررسی های انجام شده آینده دنیا در آسیا بوده ۶۰ درصد جمعیت دنیا در این قاره است. ضمن اینکه کشورهای بزرگ آینده دنیا کشورهای آسیایی خواهند بود.
حسینی همچنین در پاسخ به این سوال که برای مقابله با ناترازی گاز چه اقداماتی باید در دستور کار قرار گیرد، اظهار داشت: اولین کاری که می توانیم انجام دهیم جمع آوری گازهای فلر است. با گاز صرفه جویی ناشی از فلرینگ می توان بازار بسیاری از کشورهای همسایه را بدست آورد و مشکلاتی که در تامین خوراک پتروشیمی ها و نیروگاه ها وجود دارد را برطرف کنیم. ضمن اینکه آلایندگی های محیط زیستی خود را کاهش دهیم.
او ادامه داد: راه کار دوم و البته اصلی صرفه جویی در مصرف گاز خانگی است. با این وضعیت مصرف نه تنها در توسعه صنعت پتروشیمی لکه در تامین گاز حتی برای مصارف خانگی هم دچار مشکل می شویم.
خسارت ۴۵۰ میلیارد دلاری تحریم ها به ایران
حسینی در بخش دیگری از سخنان خود به مساله تحریم ها اشاره کرد افزود: بر اساس برآوردهای صورت گرفته ایران در ۱۰ سال گذشته ایران درآمدی ۴۵۰ میلیارد دلاری را تحت تاثیر تحریمها در حوزه نفت از دست داده است. به معنی ساده در شرایطی که ما میتوانستیم با استفاده از فروش نفت این درآمد را وارد اقتصاد کشور کنیم اما به دلیل تحریم ها از این درآمد بی نصیب ماندیم. در مقابل کشورهای همسایه در نبود ما توانستند از فرصت ویژه ای که بازار در اختیار آنها قرار داده بود به خوبی استفاده کنند.
انتهای پیام/.