به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، بیژن چگنی در نشست تخصصی «محیط زیست پاک واحدهای پتروشیمی» که در همایش بینالمللی صنعت پتروشیمی ایران IPF برگزار شد، فناوریهای قدیمی، طول عمر مجتمعها و تحریمها را از چالشهای اساسی صنعت پتروشیمی کشور عنوان و اظهار کرد: توسعه این صنعت با تمام فراز و نشیبها ادامه دارد اما مجتمعهای با طول عمر بالا در حال فرسوده شدن هستند گرچه تلاشهایی از سوی شرکتها برای بروزرسانی انجام میشود اما از فناوری روز دنیا عقب هستیم.
وی با اشاره به اینکه بخشی از چالشهای صنعت پتروشیمی با بومیسازیها جبران می شود، افزود: در کاتالیستها، قطعات ورآکتورها پیشرفتهای خوبی انجام شده است اما برای رقابت در بازار جهانی نیاز به پیشرفتی فراتر از این مسائل دارد.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: یکی از چالشهای صنعت این است که مجتمعهای ساخته شده پس از چندین سال در همان سطح فناوری نگهداری و حفظ میشوند و بروزرسانی فناوری در این شرکتها انجام نمیشود که برخی به دلیل تحریمهاست.
چگنی با بیان اینکه سطح سیستمهای هوشمند کنترلی هماکنون نسبت به ۱۰ سال پیش متفاوت است، گفت: هماکنون ایران در حوزه کاتالیستها پیشرفتهای قابل توجهی کرده است اما باید از مهندسی معکوس بگذریم و به طراحی کاتالیستهای جدید ورود کنیم.
وی تاکید کرد: همچنین باید از سامانههای مدیریت اطلاعات و تجهیزات به روز و پیشرفته در صنعت پتروشیمی استفاده شود.
مدیر کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به اینکه در مرحلهای مجتمعهای پتروشیمی با خوراک مایع احداث شدند اما با افزایش تولید گاز، رویکرد توسعه به سمت مجتمعهای گاز پایه حرکت کرد، افزود: با توجه به افزایش روند مصرف گاز در کشور، درطرحهای فعلی و آتی باید نگاه به سمت پتروپالایشگاهها باشد.
چگنی همچنین بر ضرورت استفاده از روشهای نوین بازیافت، استفاده از روشهای پیشرفته تصفیه و پالایش و انرژیهای پاک تاکیدکرد.
وی، بکارگیری فرآیندهایی با فشار دمای پایین، قطعهسازی و ارتقای آلیاژها، استفاده از هوش مصنوعی برای کنترل هوشمند و آنلاین واستفاده از هوش مصنوعی برای ارزیابی طول عمر تجهیزات و قطعات را از راهکارهای کوتاه مدت در حوزه ارتقای فرآیندهای صنعت عنوان کرد.
انتهای پیام/.