کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

جبران کاهش تولید واحدهای پتروشیمی در ماه های آینده/تامین خوراک پتروشیمی ها باید تضمین شود

6 ارديبهشت 1402 ساعت 13:31

معاون وزیر نفت درباره خسارت قطعی های گاز به پتروشیمی ها گفت: حفظ جان انسان ها به همه این قطعی ها می ارزد. همچنین قرار شده در ماه های آینده، واحدهای پتروشیمی با ظرفیت بیشتری تولید کنند.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی نفت آرا، قطعی های گاز و برق در سال گذشته خسارت سنگینی را به واحدهای صنعتی و پتروشیمی وارد کرد. آنگونه که دبیر کل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرده «صادرات اوره و متانول به خاطر قطعی گاز ۲.۵ میلیون تن معادل ۷۰۰ میلیون دلار کاهش پیدا است.»
از آنجایی که بیش از ۴۵ درصد صادرات غیر نفتی مربوط به پتروشیمی هاست، احمد مهدوی‌ابهری می گوید که عرضه ارز در فروردین امسال ۲۰ تا ۲۵‌ درصد نسبت به فروردین سال قبل کمتر شده که دلیل آن تنها کاهش تولید ناشی از قطعی گاز است.
در این میان پاسخ مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت درباره خسارت قطعی های گاز هم شنیدنی است. او به بازار می گوید که جان یک انسان به همه این قطعی ها می ارزد و تامین گاز بخش خانگی را فدای صنایع نمی کنیم.
او البته این نکته را هم گفته که قرار شده در ماه ها و فصل هایی که با فراوانی خوراک مواجه هستیم، خوراک بیشتری در اختیار واحدهای پتروشیمی قرار داده شود تا کاهش تولید این واحدهای در فصل زمستان جبران شود.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی ایران البته معتقد است که با توجه با کسری که در خوراک گاز وجود دارد، باید به دنبال متنوع سازی سبد انرژی مصرفی در واحدهای پتروشیمی و استفاده از خوراک مایع در این واحدها برویم. متن گفتگوی بازار با مرتضی شاهمیرزایی معاون وزیر نفت را در ادامه می خوانید:
در صحبت های اخیر خود اشاره کردید که روسیه رقیب شما نبوده و یکی از بازارهای هدف اصلی شما در صادرات محسوب می شود. لطفا توضیحات بیشتری بفرمایید که چه میزان صادرات به این کشور در حال انجام است؟
ما با کشورهای هم سوی خود همچون کشورهای آسیای جنوب شرقی و آسیاسی میانه، برخی از کشورهای اروپای و آمریکای لاتین روس ها تعامل خوبی داریم. هم اکنون صادرات محصولات پتروشیمی، کاتالیست و فناوری به این کشورها در حال انجام است. اما اطلاعات بیشتری نمی توان درباره مقدار صادرات به روسیه یا سایرکشورها ارائه داد تا بتوانیم پایداری روابط و تجارت خود با این کشورها را حفظ کنیم.
قطعی های گاز و برق در سال گذشته خسارت سنگینی را به واحدهای پتروشیمی وارد کرده است. آیا برآوردی درمورد رقم دقیق خسارت صورت گرفته و اعدادی که از طرف برخی از فعالین این حوزه اعلام شده، درست است؟
جان یک انسان به همه این قطعی های می ارزد. ممکن است در برخی از روزها برای تامین گاز بخش خانگی ناچار به قطع گاز صنایع و واحدهای پتروشیمی شده باشیم. ولی جان انسان های خیلی بالاتر از حفظ صنایع برای ما ارزش دارد. اگر گزارش می شد که ۵ نفر به دلیل سرما و یخ بندان جان خود را از دست داده اند اما در مقابل میلیارد ها دلار در صنایع ما درآمد کسب می شد، کدام یک ارزش بیشتری داشت؟ البته قرار بر این است که در فصل غیر سرد که مشکل کمتری در تامین خوراک وجود دارد، واحدهای پتروشیمی با ظرفیت بیشتری به تولید بپردازند و خوراک آنها نیز تامین شود.
اما با توجه به ناترازی که در گاز وجود دارد، چه وضعیتی را برای صنعت پتروشیمی متصور هستید؟ با این وضعیت آیا امکان افزایش ظرفیت تولید پتروشیمی در کشور وجود دارد؟
ذخایر گازی ما پاسخ گوی این حجم از مجتمع های پتروشیمی فعلی و افزایش دوبرابری ظرفیت تولید تا پایان برنامه هشتم توسعه نیست و باید به دنبال متنوع سازی سبد سوخت مصرفی خود باشیم.
اما در تامین خوراک مایع هم مشکلات متعددی وجود دارد؟
به پالایش و پخش اعلام شده مجتمع هایی که از گذشته متعهد به تامین خوراک آنها بودیم باید خوراک آنها تامین شود. برای جبران کسری بنزین باید سرمایه گذاری های جدیدی برای فرآورش نفت خام صورت گیرد. اما در هر صورت تامین خوراک واحدهای پتروشیمی باید تضمین شود. البته در زمان هایی همچون نوروز که تقاضای بنزین بالاست باید به دنبال تهاتر باشیم.
انتهای پیام/.


کد مطلب: 8595

آدرس مطلب :
https://www.naftara.ir/fa/news/8595/جبران-کاهش-تولید-واحدهای-پتروشیمی-ماه-های-آینده-تامین-خوراک-باید-تضمین-شود

نفت آرا
  https://www.naftara.ir