به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، حسین دُر، رییس اتحادیه سراسری صنایع پایین دست پتروشیمی بیان کرد: بر این باور هستم که باید نرخ خوراک پتروشیمیها همینطور نرخ قیمت گذاری محصولشان همسان و عدد کارشناسی شدهای را داشته باشد. این مورد منطقی نیست که نرخ خوراک با ۲۸۵۰۰ تومان محاسبه شود و ارز خود را با ۳۶۵۰۰ تومان (موضوعی که الان در حال رخ دادن است) بفروشند با این اقدام رانتی ایجاد میشود که دولت از جیب خود پرداخت میکند؛ این شرکتها باید ارز خود را هم با نرخ ۲۸۵۰۰ تومان بفروشند. با توجه به اینکه صنایع پایین دست پتروشیمی مدل خرید، قیمتگذاری و کشف قیمت در بورس را پیش گرفته و با وجود اینکه کشف قیمت هم شامل رقابت میشود عملا نرخ دلار، محصولات با دلار آزاد و به مبلغ ۵۰ هزار تومان محاسبه میشود؛ بنابراین مصوبات این چنینی هیچ تفاوتی به حال صنایع پایین دست نمیکند همچنین به دنبال این هستیم که نرخ خوراک و محصول پتروشیمی واقعی شود. میتوان گفت دولت در حال پرداخت رانت به پتروشیمیهاست و آنها را به صادرات بیشتر ترقیب میکند.
چطور این موضوع به نفع مصرف کننده خواهد بود؟
وی ادامه داد: در واقع شرکتها ترجیح میدهند که محصولات را با دلار ۳۶۵۰۰ بفروشند پس بیشتر به دنبال صاردات هستند اگر نرخ محاسبه محصولات هم ۲۸۵۰۰ تومان شود ناگزیر به فروش داخلی هستند. معتقدم که اگر دولت به همین منوال اهتمام داشته که تمام ارزها و قیمتها ۲۸۵۰۰ تومان باشد، از طرفی شاخص سبزپوشی بورس را در نظر نگیرد و با شاخص مبارزه با تورم حرکت کند به نظر میرسد قیمتها کاهشی باشد و به سود مصرف کننده نهای تمام شود.
دولت آب در آسیاب پتروشیمیها میریزد
رییس اتحادیه سراسری صنایع پایین دست پتروشیمی تبیین کرد: زمانی که نرخ خوراک پتروشیمیها با ۲۸۵۰۰ تومان محاسبه میشود کاملا بی معناست که صادرات را با دلار ۳۶۵۰۰ تومانی انجام دهند، این تفاوت نرخگذاری بی شک باید اصلاح شود. همچنین این کار پتروشیمی ها را به صادرات و فروش مواد اولیه به خارجی ها شوق میدهد. در این بین دولت به دلیل اینکه پتروشیمی سودمند شود، خوراک را با ۲۸۵۰۰ تومان محاسبه میکند و ارز حاصل از صادرات را با ۳۶۵۰۰ تومان از این مجموعهها میخرد.
سودجویان به دنبال چه هستند؟
دُر در پایان به بورس نیوز گفت: درباره تداوم ارز ۲۸۵۰۰ تومانی همین بس که آن زمانی که نرخ ارز باز بود شاهد افزایش قیمت بودیم یعنی در زمان شناوری ارز هم دلار صعودی بود. پس گذاره درستی نیست که گفته شود، هنگامی که نرخ ثابت باشد ارز افزایش پیدا نمیکند. باید گفت که بالا رفتن ارز شاخصه مختص به خود دارد، همچنین کاهش آن هم شاخصهای را به خود اختصاص میدهد. البته در این بین نکتهای وجود دارد؛ افراد سفته باز، رانت خوار یا هر اسامی دیگر، از طرفی به دنبال تثبیت نرخ خوراک هستند، ولی اجازه فروش محصول به قیمت آزادانه را هم میخواهند که این خواسته معنای واقعی رانت است. بهانه این خواسته هم سبزپوشی بازار سرمایه است، سبزپوش شدن بورس به بهانه توزیع رانت اقدام غیر عادلانه است.
انتهای پیام/.