به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، همکاریهای مشترک ۴ جانبه برای ایجاد تحول دیجیتال در صنعت پتروشیمی آغاز شد. توافقی که ارکان اصلی آن را شرکتهای دانشبنیان، دانشجویان و اساتید دانشگاه شریف تشکیل میدهند.
توافقنامه مشترک چهارجانبه در زمینه تحول دیجیتال در پتروشیمی جم میان «معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری»، «شرکت پتروشیمی جم»، «دانشگاه صنعتی شریف» و «زیستبوم نوآوری تاو» در راستای همکاری مشترک و استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و ظرفیت علمی اساتید و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف، به امضا رسید.
این توافقنامه با هدف حل چالشهای صنعت پتروشیمی در زمینههای «تحول دیجیتال»، «بهینهسازی مصرف آب و انرژی»، «مدیریت پساب»، «فراهمسازی زمینه شناسایی مسئلههای صنعت» و «ارائه راهکارهای علمی با استفاده از ظرفیت شرکتهای دانشبنیان و همکاری اعضای هیئت علمی دانشگاه»، منعقد شد.
امکان عقد قرارداد تولید بار اول ۹۰ میلیون دلاری برای دانشبنیانها
حمید ذوالفقاری معاون اقتصاد دانشبنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در مراسم امضای این تفاهمنامه به نقش معاونت در رشد و بالندگی شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: یکی از رسالتهای این نهاد، قبول ریسک استفاده از محصولات شرکتهای دانشبنیان داخلی است.
وی افزود: معاونت علمی بر اساس ماموریتهای اصلی خود، به طور کامل از مدیران جسور و دلسوز حمایت میکند و امسال با وجود تمام محدودیتها امکان عقد قرارداد تولید بار اول به میزان ۹۰ میلیون دلار برای شرکتهای دانشبنیان فراهم شده است.
ضرورت نقشآفرینی صنعت پتروشیمی در ارتقای شرکتهای دانشبنیان
در ادامه، عبدالرحیم قنبریان مدیرعامل شرکت پتروشیمی جم، نیز با بیان اینکه در شرکت پتروشیمی جم همواره به دنبال استفاده از ظرفیتهای داخلی برای رفع نیازهای صنعت بودیم، تاکید کرد: ساخت گرید جدید محصولات پلیاتیلنی، ساخت cold box و سایر موضوعات از جمله این اقدامات است.
وی با اشاره به اینکه صنعت پتروشیمی، به عنوان صنعت پیشرو باید به مسئولیت خود در ارتقای شرکتهای دانشبنیان داخلی عمل کند، ادامه داد: با تأکیدات رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) در ابتدای سال جاری، مسئولیت ما در این زمینه بیش از پیش شده است.
ناصر وثوقی، رئیس دانشکده مهندسی سیستمهای انرژی دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم، ظرفیتهای اعضای هیئت علمی و دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف را سرمایهای گرانبها برای کشور دانست و گفت: امیدواریم در نتیجه این توافق، زمینه استفاده از ظرفیتهای علمی و فناوری موجود برای حل مسائل واقعی صنعت توسعه پیدا کند.
همچنین وحید آشتیان، مدیر ارشد اجرایی زیستبوم نوآوری تاو، ضمن ابراز خرسندی از فراهمشدن زمینه توسعه همکاری میان دانشگاه صنعتی شریف و شرکت پتروشیمی جم، گفت: یکی از امتیازات شرکت پتروشیمی جم این است که علیرغم ساختار هلدینگی و سهامداری، فاصلهای میان رأس هرم تا بخش عملیاتی وجود ندارد و به همین دلیل این پتروشیمی چابکتر است و تصمیماتی که امکان ایجاد تحول در شرکت را دارا است، به سرعت میتواند عملیاتی شود.
در ادامه یاسر کنعانی، مدیر دپارتمان هوش مصنوعی و اینترنت اشیای زیستبوم نوآوری تاو، به ارائه گزارشی از روند فعالیتهای میدانی و مطالعاتی صورت گرفته از ابتدای سال جاری در پتروشیمی جم پرداخت و گفت: حل مسئلههای واقعی صنعت همان چیزی است که دانشجویان و فارغ التحصیلان مستعد و نخبه ما به دنبال آن هستند و انگیزه لازم برای ماندن و خدمت کردن در کشور را به آنها میدهد.
گفتنی است بر اساس توافقات صورت گرفته، مقرر شد شرکت پتروشیمی جم، در راستای اجرای پروژههای اولویتدار خود، تا سقف ۵۰۰ میلیارد ریال در نهاد مالی مورد توافق تأمین اعتبار کند و بر اساس بند «ت» ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان، این اعتبار از محل مالیات شرکت کسر خواهد شد.
انتهای پیام/.