به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، عبدالله عذاریاهوازی با بیان اینکه این طرح افزون بر سودآوری قابلتوجه و اشتغالآفرینی، آثار مثبت محیط زیستی فراوانی برای منطقه به همراه خواهد داشت، بیانکرد: پروژه واحد فرآورش گاز ترش انجیال۳۲۰۰ با سرمایهگذاری یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون یورویی هلدینگ خلیج فارس، از سوی پیمانکاران داخلی همچون قرارگاه سازندگی خاتمالانبیا (ص) به نتیجه رسیده است و فاز نخست آن با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوتمکعب در روز، بهزودی راهاندازی میشود و به بهرهبرداری میرسد.
وی افزود: کارخانه گاز و گاز مایع ۳۲۰۰ یکی از طرحهای بزرگ صنعت نفت است که با اجرای آن، گازهای ترش همراه تولید میدانهای غرب کارون (آزادگان جنوبی، آزادگان شمالی، یادآوران، دارخوین، یاران شمالی و جنوبی، سهراب، سپهر، جفیر، سوسنگرد و بندکرخه) به ظرفیت ۵۰۰ میلیون فوتمکعب در دو ردیف با ظرفیت ۲۵۰ میلیون فوتمکعب در روز، جمعآوری و فرآورش خواهد شد.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: با راهاندازی ردیف نخست این طرح گازهای همراه تولیدی میدانهای آزادگان شمالی، یادآوران و یاران به حجم حدود ۱۱۰ میلیون فوت مکعب در روز فرآورش خواهد شد.
به گفته عذاریاهوازی، در این طرح همچنین روزانه ۷۰ میلیون فوت مکعب گاز سبک شیرین و حدود یکهزار و ۲۰۰ تن میعانات گازی تولید خواهد شد.
وی تصریح کرد: اکنون بیش از ۲۰ میلیون فوتمکعب در روز از گازهای فلر آزادگان شمالی به سمت انجیال ۳۲۰۰ منتقل میشود و بهتدریج دبی گاز ارسالی به ۳۰ میلیون فوتمکعب در روز خواهد رسید که با توقف گازسوزی در این کارخانه و همه میدانهای غرب کارون ضمن مولدسازی، حفظ سرمایه ملی و تولید ثروت، شاهد صنعت نفتی بیش از پیش سبز در غرب کارون و پایان آلودگیهای محیط زیستی مشعلهای نفتی خواهیم بود.
مدیرعامل شرکت نفت و گاز اروندان ادامه داد: اشتغال مستقیم یکهزار و ۲۰۰ نفر که اکثراً از نیروهای بومی این منطقه هستند، از دیگر دستاوردهای بهرهبرداری این طرح بزرگ محسوب میشود و امید است بهزودی با رفع مشکلات قراردادی در تأسیس خطوط انتقال گاز از تأسیسات دارخوین و غرب کارون، گازهای مشعل این مناطق هم به سمت انجیال۳۲۰۰ منتقل شود.
وی افزود: هدف از احداث این مجتمع تأمین خوراک واحدهای پتروشیمی بندر امام خمینی (ره) است و افزون بر این نیز گازهای سبک و تصفیهشده نیز برای تأمین گاز کشور به شبکه سراسری گاز ارسال میشود.
عذاریاهوازی یادآورشد: گوگرد گرانولشده نیز از تولیدات کارخانه خواهد بود که میتواند در صنایع شیمیایی و کشاورزی استفاده شود.
با اجرای ردیف دوم این کارخانه، ظرفیت لازم برای جمعآوری همه گازهای همراه میدانهای غرب کارون فراهم میشود.
بر اساس اعلام مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان، روزانه هزاران مترمکعب گاز اسیدی همراه با نفت در خوزستان سوزانده میشود و خطرهای زیادی را برای سلامت مردم ایجاد کرده است که با تکمیل طرح نیمهتمام کارخانه جمعآوری و فرآورش گازهای همراه میدانهای نفتی غرب کارون با عنوان انجیال ۳۲۰۰ وعدههای دولت سیزدهم در جمعآوری گازهای مشعل در صنعت نفت، شتاب بیشتری خواهد گرفت.
انتهای پیام/.