نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون، تامین کننده برق چند میدان نفتی خوزستان روز دوشنبه با دستور رییسجمهوری و به مناسبت هفته دولت، به طور رسمی بوسیله ویدئو کنفرانس به بهرهبرداری رسید.
برق نیروگاه غرب کارون به کمک میادین نفتی آمد
4 شهريور 1399 ساعت 8:22
نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون، تامین کننده برق چند میدان نفتی خوزستان روز دوشنبه با دستور رییسجمهوری و به مناسبت هفته دولت، به طور رسمی بوسیله ویدئو کنفرانس به بهرهبرداری رسید.
به گزارش نفت آرا، به منظور تامین برق میادین و تاسیسات نفتی غرب کارون و ان.جی.ال سه هزار و۲۰۰ (NGL ۳۲۰۰) طرح احداث نیروگاه غرب کارون در قالب پروژه سرمایه گذاری به روش ساخت، بهره برداری و واگذاری « BOO »در سال ۱۳۹۲ برنامه ریزی شد که درنهایت قرارداد احداث نیروگاه سیکل ترکیبی غرب کارون به روش ساخت، بهره برداری و واگذاری( B.O.O )در قالب قرارداد تبدیل انرژی و خرید تضمینی برق به مدت ۲۰ سال بین شرکت مهندسی و توسعه نفت به عنوان سرمایه پذیر و گروه مپنا مبادله شد.
ظرفیت نامی نیروگاه غرب کارون ۵۲۰ مگاوات بوده که شامل یک بلوک سیکل ترکیبی متشکل از دو توربین گازی از نوع MAP۲A ساخت گروه مپنا و یک توربین بخار با همه تجهیزات جانبی، و پست با سطح ولتاژی ۲۳۰ کیلوولت است، که در حال حاضر با تکمیل عملیات نصب و راه اندازی و تست های فاز نخست پروژه، شامل بخش گاز نیروگاه آماده افتتاح شده و امروز به بهره برداری رسید.
واحدهای اول و دوم گازی با تلاش و همت نیروهای متخصص داخلی در گروه مپنا و همکاری و پشتیبانیهای شرکت مهندسی و توسعه نفت در تابستان ۹۸ با شبکه سراسری برق سنکرون( اتصال شبکه) شده و پس از انجام آزمایش های لازم به بهره برداری تجاری رسیدهاند.
هیچگونه تسهیلاتی از محل صندوق توسعه ملی در بخش تامین مالی پروژه، دریافت نشده و گروه مپنا از محل آورده نقدی خود و بخشی نیز با استفاده از منابع بین المللی، تاکنون اقدام به تامین مالی این پروژه کرده است.
طرحهای توسعه میدانهای نفتی غرب کارون، امروز جزء مهمترین پروژههای ملی کشور به شمار میروند و بدیهی است بهرهبرداری از طرحهای این منطقه، در گرو تامین برق مطمئن و پایدار بوده که این نیروگاه در برآورده ساختن این هدف احداث و مورد بهره برداری قرار گرفت.
این نیروگاه نخستین نیروگاه سیکل ترکیبی E-Type در داخل کشور با بازدهی نزدیک به۵۳ درصد در انتهای پروژه قرار دارد که در این ارتباط سیکل بخار این نیروگاه نیز برای رسیدن به حداکثر بازدهی قابل استحصال از دود خروجی واحدهای گازی، شامل یک توربین پیشرفته سه فشاره بوده که در نوع خود در کشور بی نظیر است.
تامین سوخت اصلی نیروگاه از گاز کارخانه ال.ان.جی سه هزار و ۲۰۰( LNG۳۲۰۰) به منظور جلوگیری از هدر رفت انرژی و تبدیل آن به برق مورد نیاز مناطق عملیاتی و شبکه برق کشور صورت میگیرد.
کاهش تولید گازهای گلخانهای به میزان حدود ۱۸۵ هزار تن در سال بدلیل افزایش راندمان سیکل ترکیبی از ۴۹درصد که مقدار نرم نیروگاههای مشابه در کشور است به ۵۳ درصد و همچنین استفاده از سیستم DLN جهت کاهش آلاینده های محیطی، از مزایای این پروژه است.
استفاده از سیستم کنترل بومی به نام MAPCS و توربین های گازی MAP۲Aو MAP۲B از محصولات شرکت دانش بنیان گروه مپنا و استفاده از طراحی ویژه در کاهش مصرف آب در بخش فرآیندی، بدین صورت که در این نیروگاه، مصرف آب از ۱۱ متر بر ساعت در طرح های مشابه به حدود ۳.۴ متر مکعب بر ساعت کاهش یافته است./ایرنا
کد مطلب: 7