به گزارش پایگاه خبری تحلیلی
نفت آرا، جلیل سالاری در مراسم انعقاد ۱۶ تفاهمنامه و قرارداد با شرکتهای دانش بنیان با اشاره به آسیب شناسی حوزه پژوهش و فناوری طی سالهای گذشته اظهار داشت: طبق آسیب شناسی انجام شده در برابر هزینههایی که برای واحدهای پژوهشی شده دستاوردها کم بوده است، بنابراین در این راستا کارگروهی تشکیل و نیازهای فناورانه تجمیع شد و همه شرکتهای تابعه پالایش و پخش در یک اکوسیستم قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه اکوسیستم دانش بنیان در کنار دانشگاهها و مراکز پژوهشی شکل گرفت و نسبت به تجاری سازی و بومی سازی اقدام کردیم.
مدیر عامل شرکت پالایش و پخش فراورده های نفتی با بیان اینکه همچنین نسبت به طراحی محتوی و تولید نمونه اقدام کردیم، تصریح کرد: امروز در واحدهای تحت لیسانس به دانش فنی دست پیدا کرده ایم.
وی با اشاره به اقدامات در راستای ارتقای نفت کوره خاطرنشان مرد: اکنون شرایط تولید در کشور به گونه ای است که منابع هیدروکربوری سنگین رسیدهایم بنابراین باید چالش نفت کوره جل شود و این یک تکلیف قانونی است.
سالاری با بیان اینکه ما نسبت به ایجاد فن بازار اقدام کرده ایم، گفت: باید شرایطی ایجاد شود که دانش بنیانها وارد بازار شوند و تجاری سازی انجام و تولید انبوه صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه محصولات باید بومی سازی و به بازارهای خارجی ورود کنیم، اعلام کرد: در حال حاضر کالاهای مورد نیاز در پروژههای فراسرزمینی را از داخل میبریم، در این راستا مجموعا ۱۰۰ تن کالا آماده و تاکنون حدود ۲۰-۳۰ تن منتقل شده است.
وی یادآور شد: امروز کالاهای ایرانی در لایسنسهای خارجی مورد استفاده قرار میگیرد و شرکتهای خارجی نیز به این اعتبار اذعان دارند.
سالاری بحث بهینهسازی مصرف انرژی را یکی از مباحث مهم کشور در حوزه پژوهش و فناوری اعلام کرد و افزود: ما در کشور مصرف بسیار بالایی داریم که ناترازی گاز در فصل زمستان، مصارف بالای چرخه حملونقل، حوزه خودرو، خانگی و صنایع همگی در این حوزه گنجانده میشود، از این رو توجه به بحث شدت انرژی الزامی است.
وی تأکید کرد: در بحث ایجاد پالایشگاههای نو هم نیاز است از فناوریهای نوین بهرهمند شویم، فرآیندهای فناور در دنیا بهسرعت در حال رشد است و باید شرایط رقابتی را هم حفظ کنیم و در بازارها نیز حضور داشته باشیم.
معاون وزیر نفت بحث مهم دیگر در حوزه پژوهش و فناوری در صنعت پالایش را، هوشمندسازی در زنجیره انتقال و توزیع فرآورده دانست و گفت: یکی از چالشهای ما در این حوزه، اختلاف قیمت بسیار بالای فرآورده با کشورهای همسایه است و این موضوع منجر به قاچاق، مصرفگرایی و انحرافها میشود که در این زمینه هوشمندسازی در حوزه سامانه، انتقال، پایش، در الگوهای حمل و پیمایش در چرخه حمل و نقل بسیار مؤثر است از این رو در قالب تفاهمنامههای امروز هم دیده شده است.
سالاری یکی دیگر از مباحث مهم در صنعت پالایش را، حوزه تحول دیجیتال عنوان و تصریح کرد: امروز حمله سایبری، بحث مهمی است و باید موضوع پدافند غیرعامل بهویژه در زمینه بهداشت، HSE مدنظر قرار گیرد و به بخش نرمافزاری هم توجهای ویژه داشته باشیم از این رو در این زمینه هم تفاهمنامههایی آماده شده است.
وی با تأکید بر اینکه امیدواریم بتوانیم در قالب قانون دانشبنیان مجلس و تسهیلات ایجاد شده، دانشبنیانها را شکل دهیم، افزود: امیدواریم در این قالب مشارکتی مجموعههای دانشبنیان بهعنوان بخش دانشی و مجموعههای سرمایهای در قالب یک پلتفرم فعالیت کنند و به همراه ساختار و اساسنامه بتواند جریان نخبگانی را شکل دهند و برخی نخبگان دانشگاهی را نیز جذب و بورسیه کنند.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران ادامه داد: در عمل این شرایط منجر به ماندگاری نخبگان در کشور و استفاده از توان و تخصص آنان در کشور میشود. بسیاری از قطعات در صنعت پالایش، نیازمند تعویض و نوسازی هستند که اگر در داخل کشور انجام شود، ارزش افزوده را هم بهدنبال خواهد داشت.
سالاری بیان کرد: در بحث کاتالیست امروز در کشور بومیسازی شده است و نیاز کشور را در دوران خاص تحریم برآورده کردهایم و همه واحدهای پالایشی ما عملیاتی هستند، این موضوع در شرایطی رخ داده است ۱۵ سال پیش طی عملیات تعمیرات اساسی در زمینه کاتالیستها کمبود داشتیم، اما امروز این موضوع در داخل کشور حل شده است و همه شرکتها، نیازهای خود در این بخش را از داخل تأمین میکنند.
وی گفت: امیدواریم این تفاهمنامهها پایش و در چارچوب زمانبندی محقق شوند، ما بهدنبال این هستیم که با آسیبشناسی تفاهمنامهها، طرحهای توسعهای و احداث پالایشگاههای نو را به سرانجام برسانیم و بتوانیم از سود پالایشیها در حوزه توسعه این صنعت استفاده کنیم که بخشی از آن هم باید در حوزه دانشبنیانها باشد.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش تأکید کرد: قراردادهایی که با پیمانکاران در آینده امضا میشود، باید سند دانشبنیان داشته باشند و از همه ظرفیتهای کشور در این زمینه استفاده شود.
انتهای پیام/.